Ilyen egyszerűen be lehet juttatni valakit pszichiátriai zártosztályra? :O
Tegyük fel, hogy egy rosszakaróm felhívja a mentőket, és azt állítja, hogy én kijelentettem azt, hogy "öngyilkos leszek". (persze valójában nem mondtam ilyet soha!)
Ez esetben azonnal érkeznek is a mentősök, akikkel kötelességem elmenni, vagy rendőr segítségével visznek be?
Mikor vizsgál meg orvos? ott a helyszínen? Esetleg rögtön a kórházban, vagy napokkal később, miután bent tartottak bezárva?
Be sem kell bizonyítaniuk, hogy én valóban ezt mondtam-e, egyszerűen elég, ha valószínűsítik, mert a rossz akarom ezt állítja, és bevihetnek? Majd bírósági vizsgálaton valószínűsíthetően önveszélyes magatartás alapján gyógykezelést állapíthatnak meg?
Van egy olyan szervezet - facebook oldalán követem - hogy Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért. Ők írnak ilyen rémtörténeteket. Lehet, hogy nem kéne követnem? XDD
Kezdett gyanússá válni az oldal, ezért gondoltam, jobb ha megkérdezem, ki mit gondol erről!
(és ne értse félre senki, nem akarok senkit sem intézetbe juttatni, soha nem is akartam, és nem is fogok ilyet tenni! Egyáltalán nem ezért tettem fel a kérdést!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!