Van jogom kikérni és megkapni egy 4 évvel ezelőtti bűnügyi rendőrségi eljárás ítéletét?
A vádlott, a védő, a fiatalkorú törvényes képviselője, a sértett, a magánvádló, a pótmagánvádló, a magánfél és a felsoroltak képviselője részére adható másolat - a korlát csak az, hogy a magánéletre vonatkozó adatok ne kerüljenek nyilvánosságra.
A fentebbieken kívül, az egyéb érdekeltek és képviselőjük részére az őket érintő körben adható másolat.
Kérdés csak annyi, hogy ha engem tanúként idéztek be, ámbátor gyakorlatilag gyanúsított és sértett is voltam egy személyben, akkor én bele tartozom e a felsorolt körbe?
Sértett is voltam mivel megrágalmaztak
Attól függ, hogy ki voltál az ügyben. Most nem az a lényeg, hogy mennyi mindenki voltál, hanem hogy mi lett az ügy eredménye. Mit állapítottak meg. Ki lettél a végén az eljárás befejeződésével. De egyébként ítéletet a bíróság hoz, nem a rendőrség, szóval igazán nem tudom, hogy mit akarsz a rendőrségtől. Ha ítélet született az ügyedben, akkor az ügyben ítéletet hozó bíróságot kell iratkérés miatt megkeresned, nem a rendőrséget.
Bár, ha te sértett lettél volna, akkor eleve kellett volna kapnod határozatot az ügy befejeztével. Ha csak simán tanúként "végezted", akkor pedig nem vagy jogosult határozat beszerzésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!