Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan történik a pénz behajtása?

Hogyan történik a pénz behajtása?

Figyelt kérdés
Bírósági határozatom van, hogy aki tartozik nekem köteles az adott összeget kifizetni. Kp.-ja nincs, lakása van autója, mindkettőn hitel. Miből, hogyan lesz nekem pénzem?
2010. júl. 7. 22:49
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
A határozatot vidd el a végrehajtóhoz,az majd intékedik a behajtásról. Letilthatja a fizetését,ráterhelheti a házra stb. Ha ráterheli a házra,akkor a Bank azonnal felmondja a hitelt. Ekkor a pasas inkább fizet,minthogy emiatt elmenjen a háza is.
2010. júl. 7. 22:58
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi!
2010. júl. 7. 23:18
 3/5 anonim válasza:
Ha bírósági határozatod van róla, hogy tartozik, én a helyedben eladnám a tartozásomat egy cégnek.Nem a teljes összeget kapod meg, de az a biztos, ami a zsebedben van. Amúgy meg évekig várhatsz a pénzedre, sajnos ezt a kört már megfutottam.
2010. júl. 7. 23:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Azért nem olyan egyszerűen faktorálnak ám követeléseket. És általában a bírósági szakaszban lévő követeléseket MÁR NEM faktorálják. Azt az előtt szeretik.

Úgyhogy nincs más út csak az Isten útja, végrehajtási lapot kell a bírósághoz benyújtani, aki kijelöli a végrehajtót, megküldi neki a dokumentumokat.

A végrehajtási lap illetékköteles, a végrehajtási eljárás pedig a végrehajtási eljárás TELJES KÖLTSÉGÉNEK megelőlegezése után indul meg. Vagyis még kétszer fogsz fizetni, hogy egyáltalán mondjon valami érdemlegeset a végrehajtó.

Az pedig tévedés, hogy a bank azonnal szerződést bont a végrehajtási jog beterhelésekor. Ugyanis a banknak nem érdeke a szerződésbontás, és a végrehajtási jog beterhelése MÉG SEMMIT nem jelent. Amennyiben foganatosítási eljárás indul, akkor a bank a végrehajtási jog érvényesítése beszáll, azaz a szerződésbontás ekkor történik meg. De a végrehajtási jog beterhelése még nem jelenti a szerződésbontást (kivéve OTP, ahol a légypiszokra is szerződést bontanak).

2010. júl. 8. 00:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Azt hol írták le hogy pasas?
2010. júl. 8. 05:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!