Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen önvédelmi eszköz lehet...

Milyen önvédelmi eszköz lehet nálam az utcán legálisan?

Figyelt kérdés
Elég sokat járkálok esténként a városba vagy ülök ki egy parkba haverokkal, barátnővel. Mivel nem vagyok valami jó fizikumú ember és a környéken elég sok a c típusú késés emberke gondolkoztam valami értelmes önvédelmi eszköz beszerzésén amit legálisan használhatok. A gáz és a paprika spraytól valami komolyabbat szeretnék.

2019. máj. 22. 00:28
 1/9 anonim ***** válasza:
18%

Igazság szerint nem lehet nálad semmi. Ha paprikasprével lefújod utána köteles vagy ellátni ha nem akarod hogy jogi következményei legyenek... Ilyenek a törvényeink. Viszont ha önvédelemről van szó akkor csak is kizárólag olyan fegyverrel védheted meg magadat ami arányosa támadó fél fegyverével vagy annál gyengébb. Például ha késsel támadnak rád, akkor késsel védheted meg magad maximum, vagy az ökleiddel. Ha pisztollyal támadnak rád akkor megvédheted magad pisztollyal.

Viszont ha éjszaka, sötétben akárhol vagy, utcán, szórakozó helyen, otthon de éjszaka van akkor ha a támadó mondjuk egy körömvágó ollóval támad akkor gond nélkül lelőheted önvédelemből, és nem büntetnek meg érte mert éjszaka volt, sötét volt, nem láthattad stb...

2019. máj. 22. 00:44
 2/9 A kérdező kommentje:
Tök jó, hogy az embernek hagynia kell magát leszurkálni.... Olvasgattam neten, hogy ahoz, hogy nálam lehessen egy riasztópisztoly, engedély, erkölcsi bizonyítvány meg minden macera kell (2008-as cikk alapján ez sem lehet csak rover) . Ha ennek hiányában hordom magammal mélyen eldugva, bekussolva de mégis megtalálják nálam vagy használnom kell mit kapható érte?
2019. máj. 22. 00:51
 3/9 A kérdező kommentje:
kaphatok*
2019. máj. 22. 00:52
 4/9 anonim ***** válasza:
2019. máj. 22. 02:33
 5/9 anonim ***** válasza:
4%

A rövid válasz az, hogy semmilyen. Még akkor sem, ha tulajdonképpen lehet. A rendőrség, bíróság mindig kitalál valamit, hogy meghurcoljon érte, akkor is, ha neked van igazad. Tapasztalatból mondom.

Elméletileg lehet nálad gázspray 20 g töltősúlyig. Mondom elméletileg... Ezzel az a baj, hogy az átlag rendőr simán feltételezi, hogy ami nálad van, az nagyobb, és már elő is állít szabálysértésért. A bíróság meg összekacsint velük. Velem ez történt: igazoltatásnál kiforgatták a zsebeimet (eleve érdekes, hogy Magyarországon ez tök normális, más országokban súlyos jogsértés lenne), és nagy diadalmasan bilincsbe vertek, amikor megtalálták. Szabálysértési eljárást indítottak, pénzbírságot szabtak ki, én meg bírósági tárgyalást kértem. A palackra ugyanis az volt írva, hogy "20 ml", de az űrtartalmát jelenti, nem a töltetét. Írtam a német gyártónak, azok küldtek egy pecsétes papírt magyarul (!), hogy a termékük töltősúlya 20 gramm alatt van. A bíróság ebből azt hozta ki, hogy jól van az a büntetés, mert a gyártó hülye, ellenben hoztak egy "független fizikus szakértőt", aki szemrebbenés nélkül közölte, hogy 20 ml BÁRMILYEN anyag egyenlő 20 grammal. Hiába mondtam neki, hogy ez csak a vízre igaz, és nyilván 20 ml ólom súlya sem lesz azonos 20 ml levegőével, de a bíró csak a vállát vonogatta, hogy hát ő nem kérdőjelezheti meg az igazságügyi szakértőt.

Később vettem gázpisztolyt, és szabályosan kiváltottam rá a viselési engedélyt. Jól is tettem, mert úgy fél évvel később egy drága kisebbségi egyed nekiállt késsel hadonászni nekem a Harminckettesek terén, mert nem adtam neki cigit. Ebből az lett, hogy elítéltek garázdaságért, mert a bíró szerint "túlléptem az önvédelem megengedhető mértékét", amikor az egész tárat rálőttem a koszlidércre, szerinte egy is elég lett volna. Tudni kell, hogy akkor már rég törölték a Btk-ból ezt a hülyeséget, de hát a bírónő hiányzott, amikor ezt tanulták, meg a másodfokú tanács is... A cigány egyébként a kiccsaláddal nekem rontott a bíróság folyosóján "vágjátok le a fejét, gyilkos!" jelszóval, és komoly balhé lett volna, ha nincs ott egy őrizetest kísérő rendőr, aki pisztolyt fogott rájuk. Ennek nem lett semmilyen következménye, őket még elő sem állították, csak mosolyogva megjegyezte az a taláros hülye csipa, hogy "látom, ebben a közösségben ellentétek feszülnek".

Ennyit várhatsz Magyarországon, ha megpróbálod megvédeni magad, még akkor is, ha legális eszközökkel próbálkozol. A gázspray-n és a gázpisztolyon kívül pedig minden más szigorúan tilos. Így tehát sokkoló, vipera, ilyesmik. Ha ezekkel védekezel, azonnal rád húzzák, hogy fegyveres támadó vagy, és tök mindegy, hogy te kezdted-e, vagy téged támadtak meg. A főszabály az, hogy aki a rövidebbet húzta, az az ártatlan áldozat. Akkor is, ha teljesen nyilvánvaló, hogy nem az. Magyarországon nincs olyan, hogy jogos védelem, hiába írták bele a törvénybe.

2019. máj. 22. 03:31
 6/9 anonim ***** válasza:
94%
17 éves önvédelmi és harcművészeti tapasztalatom van, versenyeztem kick-box-ban is. Ha csak felmerül, hogy valaki késsel közelít feléd, fuss és hagyj mindent a francba. Az életeddel játszol és elég rossz esélyekkel indulsz.
2019. máj. 22. 07:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Rengeteg hétköznapi tárgy van ami nem minősül fegyvernek de tökéletes fegyver.

Viszont eszközhasználati tudás nélkül siman ellened fordulhat.

Pl ha jársz már 2-3 éve késharc edzésre akkor a kezedben egy legálisan hordható csillagcsavarhúzó vagy sniccer tökéletes fegyver lehet.

Vagy ha jól tudsz sorozatokat ütni akkor a legális dugóhúzó ugyanolyan hatékony mint az illegális maroktőr. Stb

2019. máj. 22. 23:23
 8/9 anonim ***** válasza:

"ha jársz már 2-3 éve késharc edzésre" az tökéletesen elég ahhoz, hogy hamis önbizalommal telve olyan konfliktusba állj bele, amiben alulmaradsz. Ha van gyomrod, keress rá a "knife attack injuries" képtalálatokra.

Nagy szerencsém volt, hogy az egyik mesterem, akitől késharcot tanultam, egy budapesti kórház traumatológus szakorvosa, így tudott mesélni arról, amikor emberek keménynek gondolták magukat, de tévedtek.

Egyébként is, de ha valakinél kés van, akkor fuss el vagy dumáld ki magad. Mondom ezt úgy, hogy hatástalanítottam már utcán késes támadót, mert meg kellett védenem másokat. Rohadt nagy szerencsém volt, ha tudtam volna, hogy van nála kés, nem így állok a dologhoz.

2019. máj. 23. 10:38
 9/9 anonim ***** válasza:

A szúrasos vagy vágásos önvedelem lényegi pontja,hogy meglepetésből történik.

Tehát a támadónak fogalma sincs róla hogy miutan megtámad a valasz rá 20 villamgyors szúrás,mert nem is látja hogy sunyin előkerül a szúrófegyver.Csak egy amatőr kezdi el mutogatni vagy fenyegetőzik vele.

Tehát meglepetés,agresszió,és nem 1 hanem sorozatszúrás ami maximalizálja a sokkhatást gyorsítja az elvérzést így javítva a vedekező túlélési esélyeit a legjobban.

2019. máj. 23. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!