Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vajon a volt főrendőr is...

Vajon a volt főrendőr is megkapja azt amit rendes ember szokott egy gyalogos halálra gázolásáért?

Figyelt kérdés

Ugye most kezdődött a per, és akiről csak hallottam eddig valamilyen szinten ismerős, és ilyen ügye volt, azaz gyalogátkelőn, teljesen védtelen gyalogost halálra gázolt, az 1-1,5 év letöltendőt kapott kivétel nélkül.

Vajon ezt a főrendőr is megkapja, vagy elsikálják az ügyet )valahogy úgy mint Kiss Ernő esetében), és esz egy jó nagy semmi ítélet ?

Mit gondoltok?

És nem felháborító, ami itt megy, hogy ilyen emberek sorozatosan kapnak nevetséges "büntetéseket", miközben az átlagember ugyan azért kemény éveket kap ?

2010. júl. 7. 06:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem annak, akinek a szerettét gázolja valaki halálra, teljesen mindegy, hogy az illető 1, vagy 100 évet kap. Az ő élete attól még ugyanúgy tönkremegy.

Egyébként nem kap senki kemény éveket semmiért itthon. Előre megfontolt szándékkal, brutális kegyetlenséggel gyilkolók 10-15 éveket kapnak(vagyis ha 30 éves az elkövető, akkor 40-45 évesen már kint lesz), ittas gázolók 3-4 éveket.. A gazdasági bűnözőket sújtják a legkeményebben. Látszik, hogy itthon a törvény szemében a pénz mindennél többet ér...

2010. júl. 7. 07:00
 2/7 A kérdező kommentje:

jó ebben igazad van, de én inkább úgy mondanám, h hatalma saránytalanság van azegyes ítélketek között, ugyan arra a bűncsleekményre

na meg persze az örök "egyenlőbbek", és ezért tartok attól, h ez is megússza egy semmivel

azért van ellenpélda is arra amit írsz, de valóban egy abszurdum h rablógyilkosságért nem lehet annyit kapni mint egy gazdasági bűncselekményért, ez meg egy téboly tényleg

2010. júl. 7. 07:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Hallottam már, hogy ilyen esetet a Rendőrség (vagy valaki más) elsikált.
2010. júl. 7. 08:54
 4/7 A kérdező kommentje:

hát nem is egyet ....

tudod ide írtam egy hosszabb megjegyzést, de aztán kitöröltem ...

nem akarok emiatt bajba kerülni h rágalmazást követek el, olyan borzalmas egy dolog h az ember tulképpen itt se írhatja le azt amit gondol vagy netán tud is

2010. júl. 7. 09:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Biztos ,hogy nem lesz súlyos a büntetése merthogy a balesetkor csak 48 km/h órás sebességgel haladt , ittas nem volt,és természetesen nem előre kitervelt és nem szándékos volt az elütés,ráadásul még büntetlen előéletű is és példás családi életet is él. Ez olyan sok enyhítő körülmény ,hogy bőven elég lesz egy enyhe büntetéshez.
2010. júl. 7. 09:31
 6/7 A kérdező kommentje:

hát oké utolsó, csak én pont ezen agyalok, hogy ha asjaát beosztottjai állapítják meg ezeket az adatokat, akkro az a 48 az lehetett 78 is meg az ittasság is kérdéses, tehát nem értem, hogyan lehetséges, hogy egy jogállamban a rendőrség nyomoz és helyszínel egy rendőrrel szemben ?? hát meg ha valóban 48 km/h lett volna, akkor egy fékezéssel már lett volna az 20 is, és nehezen hihető h meghalt volna az illető sztem

na csak akkor is egy a vége: 48 vagy 78, a gyalogosátkelőt mindig úgy kell megközelíteni, hogy bármikor meg lehessen állni. nem ? szal nekem az furcsa mentség, hogy "hirtelen előbukkant" ...

na de persze ez csak üres gondolat, ilyet gondolni se szabad pontosabban, mert nyilván ilyen nem létezik és csak az én agyam jár össze-vissza, de azért elgondolkodtató számomra

2010. júl. 7. 11:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Az viszont súlyosbító körülmény hogy rendőr.
2010. júl. 7. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!