Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ebbő nagy baj lehet, hogy a...

Ebbő nagy baj lehet, hogy a boltos lánynak ilyet elmondtam?

Figyelt kérdés

Van egy 30 éves srác rég láttam ezelőtt 3-4 évvel és csak ketten bondták akkoriban, hogy állítólag börtönben is volt, mert egy dohányboltba bement és néhány ezret elrabolt az eladótól. Igaz v nem ,nem tudom, de csak ketten mondták akkoriban, ha nem hazudtak.

Járok mostanában egy kisboltba és az egyik lány nagyon aranyos, mosolygós velem, mindig nevet, hogy á helló, mit szeretnél venni, tehát tulságosan is kedves hozzám akkor gondolom a többi vevőhöz is de ez a helyes. Mindig váltunk pár szót.

Mivel "kicsi" a világ betoppat ma az a fickó akiről szó van, mikor ma is vásároltam és a boltoslány volt a boltba. Vett egy doboz sört és elment.

Amikor elment gondoltam elmondom már a lánynak, hogy ez a srác ,szal mit hallottam róla de akkor pont jött egy 45 év körüli pasi is be utána ,de gondoltam qkkor is elmondom.

Szóval kérdeztem a lányt, ez a fickó aki kiment,szokott sűrűn jönni,felelte,á ritkán. Mondtam neki, hogy vigyázzon vele, mert állítólag börtönben is volt, mert pénzt rabolt egy dohányboltból, erre a lány ,kérdezte, hogy " igen..." és kicsit elmkomolyodott vagyis inkább már gyengébben mosolygott és kérdezte, hogy ez igaz, feleltem nem 100% csak én is hallottam,szal vigyázzon vele,azért szoltam. És ezt a másik ember is pont hallotta,ő is törzsvásárló a kisboltban és csak nézett ő is de nem szolt.

Aztán elköszöntem és eljöttem.

Talán nem kellett volna, de olyan aranyos szimpatikus csaj, hogy felhívtam a figyelmét, csak hogy mit hallottam.

Szerintetek lehet -e ebből jogilag bajom,ha esetleg mégsem igaz, hogy rabolt csak hazudtak róla?

Ha nem igaz és ezért elővehetnek hamis vádaskodásért gondolom. Mondjuk nem hinném, hogy bajom lenne, mert tegyük fel nem igaz és a fülébejutna,feljelentene hamis vádért. De viszont az meg ott van, hogy hamisan vádolni valakit valamely hatóság előtt lehet csak, nem így egy kisboltba két ember előtt.

Én azt remélem, hogy nem megy a fülébe a srácnak, gondolom a lány nem mondja el neki, ha megy legközelebb, hogy mit mondtam én, nem mondtam, hogy ne mondja neki el de hátha nem mondja. Remélem csak elengedte a füle mellett. Viszont lehet,hogy tuti megmondja a főnökének, hogy egy vásárlótól mit hallott egy pasiról,lehet hatalmas aggódást raktam a lányba, ugyanis néha késő este 10 -ig is dolgozik a boltban egyedűl, úgyhogy a főnökének tuti említi, hogy ilyen ne forduljon esetleg elő ott. Már bánom , hogy mondtam neki, nem kellett volna.

Ebből lehet jogilag bajom vagy nem kell félni?

2019. máj. 10. 18:15
 1/6 A kérdező kommentje:
"Ebből"
2019. máj. 10. 18:17
 2/6 szántóvető ***** válasza:
81%
a kutyát nem érdekli hogy miket pletykálsz össze.
2019. máj. 10. 18:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"feleltem nem 100% csak én is hallottam"

Akkor ennyi. Max ha a srác fülébe jut és tényleg igaz, akkor megvár egy sötét sikátorban és elbeszélgettek. De jogilag nem lehet ebből semmi, mert te magad is azt állítottad, hogy bizonytalan az infó...

2019. máj. 10. 18:25
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Hát én is nagyon remélem hogy nem megy a fülébe a srácnak ez a forum mert akkor biztos hogy megver.
2019. máj. 10. 18:31
 5/6 anonim ***** válasza:

"Ha nem igaz és ezért elővehetnek hamis vádaskodásért gondolom."

A hamis vád nem ez. Szóval ebből ilyen nem lesz. Rágalmazás lehet maximum. A rágalmazás: ha valaki olyanról állítassz valamit, ami nem igaz, de okot ad arra, hogy másokban bizalmatlanságot okozzon.

De mivel, mondtad, hogy te csak halottad és nem is biztos, hogy igaz akkor nem lehet felelőségre vonni.

2019. máj. 10. 22:18
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Hát ez önbíráskodás, hidd el nekem. Tényleg hidd ám el, ne kamuzz. Rólam is terjedt egy ilyen hír, de kiderült, hogy csak a konyhán dolgoztam ott. Amúgy 180 magas megvolt a srác, mert akkor a csaj nem figyelt ám másra.
2019. máj. 10. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!