Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Használtautó vásárlással...

Használtautó vásárlással átvertek volt már aki pert nyert ilyen emberek ellen?

Figyelt kérdés

Hosszú a történet de röviden:

Vettem egy autó használtan, minden jónak mutatkozott rajta, ezért meg is vettem. Haza fele úton kb. 15 km után lerobbant és teljesen megállt, szerelővel megnézettem. Ő mondta hogy átverés áldozata lettem. Az autónak a papìrjai sem stimmelnek teljesen. Az eladó nem reagál semmire. Ajánlottam neki jogy vigyük közös szerelőhöz hogy bizonyitsam igazamat de semmi.

Feljelentést készülök tenni. Nem kevés pénzről van szó sajnos.

Tudom bizonyitanom kell hogy a jármű már vásárlàskor sem volt jó. Szerintem a szerelő nyilatkozata és az hogy 15 km után TELJESEN meghal az autó az mindent elmond.

Érdekelne jogy vitt-e már valaki hasonló ügyet bíróságra? Megèri? Lehetséges pert nyelni csalás vádjával?

2019. máj. 8. 16:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy fordítva is történik ilyen csalás, pont pár hónapja olvastam totalcaron.

A történet valami hasonló volt:

Vettek egy idő embertől egy jó állapotú autót viszonylag jó áron. Az autónak az eladó állítása aszerint soha semmi baja nem volt. Aztán egy órával az adásvétel után a vevő felhívja a tulajt, hogy lerobbant, és követel tőle kompenzációt, és perrel fenyeget. Ezt a tulaj (sajnos) ki is fizeti.

Tehát itt te is lehetnél csaló.

Minden azon múlik, hogy mit írtatok az adásvételibe, és hogy a konkrét hiba kialakulhatott-e PONT AZON A 15 KM-en?

De szerintem kicsi az esély hogy megnyernéd a pert.

2019. máj. 8. 16:26
 2/6 A kérdező kommentje:

Az adàsvèteli úgy lett aláírva hogy az autò hibái rész nincs kitöltve vagyis nem tájékoztatott minket semmilyen rejtett hibáról.

Plusz az adásvételi is egy vicc volt. Nem tudom hogy ha jobban kivizsgáljàk az ügyet akkor nekik ebből még nagyobb bajuk is lehet. Az eladó akivel intéztük az egész eladàs folyamatàt, kiderült semmi köze a szerződéshez. Az eladó (akinek a nevén volt a jármű) egy teljesen màs szemèly. Vele ia felvettük màr a kapcsolatot de semmi. Az vételárnál "megegyezès alapján" szerepel. Plusz előre meg volt írva a szerződés. Szóval minden olyan furcsán zajlott.

2019. máj. 8. 16:43
 3/6 A kérdező kommentje:

Elnézést, lehet értelmetlen amit ìrtam csak annyira ideges vagyok...

Szòval az eladás teljes folyamatát egy fèrfivel intéztük, ő kapta meg a pénzt is de kèsőbb làttuk hogy a szerződésen egy nő szerepel ès annak a pàrja a tabu. Ez a fèrfi meg aki eladta nekünk az autót, sem a nevét, semmit nem tudunk róla.

Eladàsnál a nő (igazi eladó) jelen sem volt

2019. máj. 8. 16:45
 4/6 anonim válasza:

Sokan nem tudják, de használautora is van kötelező garancia a törvény szerint függetlenül attól, hogy neppertől vagy magánszemélytől veszed.

Javaslom egy egyéni ügyvéd megkeresését. Az ügyvéd vegye fel a kapcsolatot az eladóval és közölje a dolgokat. Amennyiben nem tesz eleget a kötelezettségeinek (javítási díj megfizetése) akkor polgári perre mentek.

Szerintem polgári peren jó eséllyel indultok. Mivel autószerelő utána egyből látta. Ő tud tanúskodni. A bíróság is kirendelhet egy szakértőt, aki ugyancsak megtudja állapítani. Illetve a ti előnyötökre válik az, hogy közösen akartatok volna szerelőhöz menni, de ő nem akart.

Valszeg azért szabadult meg a kocsitól, mert tudta, hogy szar volt.

Legközelebb ha használtautot vennél, vigyetek el egy állapotfelmérésre. Ha nem megy bele az eladó akkor ott baj van...és hagyni kell.

De most ebben az esetben ügyvéd által éljetek a garancia jogotokkal.

2019. máj. 9. 13:59
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget! Felvettük ügyvèddel a kapcsolatot aki ebben az esetben a feljelentést tanàcsolta csalàs ellen (pontosan azèrt is mivel a közös szerelőbe sem egyeztek bele és így egyèrtelmű hogy ők is tudják az autó hibáit)
2019. máj. 9. 14:09
 6/6 anonim válasza:
Jól teszitek. Így kell ezt. Többet fog tudni az ügyvéd segíteni, mint itt én vagy bárki más.
2019. máj. 9. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!