Ilyen esetben nem jár a gyerektartás nyáron?
OKJ-t végzek most, Jún30-ig lesz jogviszonyom.
Ehhez a szakmához kell egy 3. év "ráépítés", tehát Szeptembertől még egy évig megyek iskolába.
A gond az hogy Júl1-Augusztus 31 között elvileg nem lesz jogviszonyom, apám meg már mondta nekem meg anyámnak hogy kellene elintézni a gyerektartás lemondását, akkor még nem tudta hogy ez 3 éves, de megkérdezte hogy akkor mikor tudom küldeni az új iskola látogatási papírt, és mondtam hogy Szeptember elsején (vagy pár nappal később). Erre mondta hogy akkor nyáron nem fog fizetni, mert így nem kötelező.
Igen egy gerinctelen fé... ezt hagyjuk is most.
Ilyen esetben tényleg nincs nyáron gyerektartás?
Nekem ez teljesen abszurd.
Ha megtudná hogy érettségi és ez az OKJ között is ez volt tuti a szitu (mert úgy emlékszem akkor is Jun30-ig volt) szerintem még vissza is követelne 2 hónapot 2 évvel ezelőttről...
Jár a gyerektartás szünidőre is. Ha apád nem fizet, megütheti a bokáját.
De ha kétségeid vannak olvass, vagy kérdezz a jogi fórumon:
Hibás a megközelítésed. Tartásdíjat azért kell fizetni, mert ezt egy jogerős határozat előírja. Ha nincs benne bármilyen feltétel kikötve, akkor az a bíróságon való megszüntetéséig tart. Lehet ez akár 40 éves korodban is.
Visszamenőlegesen pedig fél éves távlatra lehet járadék jellegű igényeket benyújtani (elmaradt, jogosulatlanul igénybevett...).
Oké köszi.
Annyit szeretnék még, ha majd vége a 3. évnek, akkor Június-ban lesz az utolsó gyerektartás, vagy ott is jár még Augusztus végéig? A 3. év után már nem tervezek semmit tanulni, álláskeresés lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!