Ha egy postai küldeményt más nevében írok alá, annak kérésére, mi lehet a büntetőjogi következménye?
Édesapám nem volt otthon, és nagyon kérlelt, hogy vegyek át valamit, egy terméket amit az internetről rendelt, végül bele mentem. Viszont így az ő nevét kellett odaírnom, mint aláírás. Magyarul odahamisítottam az ő aláírását.
Aki tudott róla: Édesapám, és a futár (a futárral telefonon meg is beszélte előre apám, szóval ő nem fog bemártani) Mi lehet a következménye, le lehet-e bukni?
De minek kellett odahamisítani? Te is átveheted a küldeményt, ami arra a címre érkezik. A futár nem nézi, hogy kinek kézbesíti, ha az adott címen átveszik. Nekem tudod hány küldeményemet vette már át családtag a saját nevét aláírva?...
Amúgy nyilván akkor van gond, ha te a küldeményt nem adtad oda édesapádnak, hanem lenyúltad. Abból már lehet bajod, de ez a kutyát nem fogja érdekelni, hogy ki írt alá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!