Egy Facebookos fénykép miatt köteleztek már alpereseket egy vagy többmillió Ft-os sérelemdíj megfizetésére Magyarországon?
Exem polgári jogi pert indított ellenem, mert szakítás után bosszúból egy nyilvános Facebookos képét megosztottam egy oldalon,ahol kapott hideget-meleget,de nem írtam hozzá semmit. Utána megbántam és a képet kérésemre másnap törölték. Hátrány nem érte ez miatt.Most viszont egymillió Ft-ot követel tőlem. Az igaz hogyha személyi jogsértést állapít meg a bíró, akkor automatikusan jár neki minimum ekkora összeg? Igaz hogy a sérelemdij megítélésénél az anyagi helyzetem sem veszik figyelembe?
Megbántam amit tettem,ezért idióta kioktatásikat nem kérek!
"Mér köteleztek vóna?"
Mert van rá törvény,csak azt nem tudom hogy ezt a gyakorlatban érvényesítette e már valamelyik bíróság. Elvileg ha a sértettet nem érte semmilyen hátrány ez miatt, akkor is megítélhetik neki az összeget. Legalábbis én ezt olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!