Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen üzletekben nézik el a...

Milyen üzletekben nézik el a bolti lopásokat?

Figyelt kérdés
A családommal járunk a környékbeli mindenes boltba, ahol a ruháktól kezdve az élelmiszerig, a tisztítószerekig, játekokig minden van. A gyerekemnek néztem ma kislány ruhát, ami tele volt műanyag, lepattintható dícsecskékkel. A polcon vagy 15 darab volt, különféle méretben, és a ruhák feléről hiányzott egy, kettő darab, volt, amiről a díszek felét leszedték, nyilván valakinek megtetszett és hazavitte, tehát lelopta róluk, az üzlet amúgy forgalmas, kamerázva van, a cuccokon lopásgátlóval. Szerintetek ilyen esetekben, amikor a vevők megkárosítják a terméket, utána néznek, hogy melyik ember tette ezt, vagy nem foklalkoznak vele? Nyilván nem fogok olyan cucckt megvenni a gyereknek, amin látszik, hogy hiányzik róla valami, és szerintem mások sem... Vajon lesz szankcionálva? Hasonló eset amúgy az is, amikor a szupermarketben a hetilapokbol kilopják a folia alatti ajándékot...

#lopás #Termék megkárosítása
2019. ápr. 6. 19:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Most szerinted, ha lelopnak róla 1-2 díszt, az mégis milyen értéket képvisel? Ugyanis van, aki egy ilyen ruhát is megvesz akár otthonra, hogy játsszon benne a gyereke, tehát ettől nem lesz eladhatatlan. És szerinted azért, mert 1-2 dísz hiányzik a ruháról, akkor majd rendőrséghez fordulnak? Kb. kiröhögik a rendőrök. Illetve amíg csak ilyen kis mértékű kára van egy boltnak, ha jól megy a boltnak, valószínűleg ezt még be tudja "nyelni" a bolt, ha mondjuk nem tudnák eladni azt az 1-2 ruhát.

De nyilván ha valaki rendszeresen megkárosítja őket, akkor nyilván ott is intézkedni fognak.

2019. ápr. 6. 21:37
 2/2 anonim ***** válasza:

Rongálásért feljelentheti az üzletvezető de szerintem ezzel ők sincsenek tisztában.

Úgy általában ha valaki kiflit lop azt nem jelentik. Mondjuk én se tenném vele.

2019. ápr. 7. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!