Tarthatok e magamnál díszkést tokban közterületen, aminek hosszabb a pengéje 8 cmnél?
Figyelt kérdés
Vettem egy karambit díszkést (így is van feltüntetve a számlán, hogy díszkés). Na most ez elég életlen, tehát eléggé valószínűtlen hogy ezzel én bárkit is halálra szúrnék.
Egy ilyen díszkést tokjában tartva lehet e közterületen hordani, mondjuk táskában, zsebben, stb?
2019. márc. 28. 21:26
1/8 Gugu Gabor válasza:
ha minden igaz akkor még mindig úgy van hogy éle vagy szúró hossz... vagyis ha hegyes és lehet vele szúrni és hosszabb mint 8cm akkor nem
2/8 anonim válasza:
Hivatalosan nem. Amúgy mi a manónak tartanád magadnál?
3/8 Libers Pertz válasza:
Szúráshoz nincs szükség élre csak hegyre, de ha elég erős vagy még hegyes se kell legyen. Egyébként jól is van ez így, nem kell minden jöttmentnek szúró eszközzel sétálgatni az utcán, nem vagyunk elég fejlett társadalmi intelligencia szinten hozzá.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
#2: barátaimmal szoktam találkozni, és mondták, hogy egyszer vigyem el megmutatni. tehát nem magamnál hordani, csak ha viszem ide-oda, akkor abból lehet e baj?
2019. márc. 29. 08:06
5/8 anonim válasza:
#4: Nem, abból nem lehet baj, elvégre ha veszel egy 30 cm-s szakácskést vagy akár egy bozótvágót azt is hazaviheted. Ok nélkül csak úgy az utcán nem motoznak meg senkit, szórakozóhelyekre, rendezvényekre ne vidd.
6/8 anonim válasza:
Igen, de ha megveszed az be van csomagolva és úgy viszed haza. Nem kicsomagolt állapotba rakod a szatyorba. Hanem be van a műanyagba csomagolva, tehát nem veszélyes csak kibontás után. Tehát, ha te becsomagolt állapotba viszed akkor semmi gond nincs. Ha nem akkor viszont törvényt sért, de úgyse tudja meg senki...
7/8 Gugu Gabor válasza:
becsomagolod egy zacskóba pld és a táskádba teszed, ez így rendben van, mondjuk a barátaimmal szeretnék találkozni és megmutatni szerintem ne közterületen mutogasd
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2019. márc. 30. 12:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!