Örökölhetek adósságot szülők elhunyta után?
Tudom,hogy még nem kellene ilyenen gondolkodnom, de már most aggaszt ez a dolog,hogy mi lesz ha majd nem lesznek a szüleim.Főleg, hogy tudom anyámnak van egy csomó tartozása és talán apámnak is.
Anyám nevén van a ház,de apámnak nincs semmi.
Én biztos vagyok benne, hogy visszautasítanám az adósságot és így az öröklést is.De nagyon félek attól,hogy így majd a leendő gyerekeim örökölnék,és az borzasztó érzés lenne nekem... Hogy adósságot vinnék a családunkba anyám hibája miatt...főleg a gyerekeinknek majd...
Én mindig is adósság mentes életet éltem,és továbbra is így szeretném.
Kérlek segítsetek vagy adjatok tanácsot,mit tehetnék majd?
Milyen szülő az,aki ennyire nem gondol a gyerekeire?
Én nem élek abban az országban ahol a szüleim,mert elköltöztem, és nem tudom, hogy mondanám meg a páromnak hogy anyám után annyi tartozást örököltem...
Ez a gondolat nem hagy nyugodni...Kérlek nyugtassatok meg.
Ha lemondasz az örökségedről akkor a gyerekeidnek sincsen mit örökölnie később. Mert az örökség akkor az élő rokonokra száll át - vagy azok hiányában az államra.
Ha most már vannak gyerekeid, akkor ők is lemondhatnak az örökségükről utánad.
De ha jól tudom, akkor a tartozást csak az örökség értékéig lehet örökölni. Vagyis az lehetséges, hogy az örökölt házat el kell adni miatta és az árát oda kell adni a tartozás fejében - de az nem, hogy ezen felül maradjon követelése bárkinek az örökössel szemben. Ha a ház ára több, mint a tartozás, akkor a különbözet maradhat az örökösnél, de fordítva nem tudok róla.
És,ha lennének már gyerekeim és utána hunynának el a szüleim akkor sem szállna rájuk a tartozás?
Valahol azt olvastam,hogy ha nem fogadja el az örökös a tartozást sem a örökséget,akkor a gyerekeire száll majd, de akkor ez nem igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!