A marihuana miért illegális, és az alkohol miért nem az?
Ahogy előttem már írták, egyrészt mert alkoholt mindig is fogyaszthattál szabadon, drogot meg nem - másrészt meg (és szerintem ez a fontosabb), alkoholt fogyasztasz úgy is ha nem célod, hogy kábulatot okozzon, marihuánát viszont kizárólag kábulatért, a drogtartalmáért fogyasztasz.
A drog az amit tiltanak. Alkoholt sem fogyaszthatsz ha utána vezetsz vagy dolgozni mész, mert hiába nem okozna gondot 1-2 sör vagy 1 pohár bor, nálunk nem állnának meg itt az emberek.
10: Ja, nem szokás az alkoholtól rákapni komolyabb drogokra. Lerongyolódni, és májzsugorban elpatkolni viszont szokás. Ez mennyiben jobb?
Én viszont ismertem aktív füveseket, akik nem kaptak rá. Én speciel hébe-hóna 2-3 havonta szívok, de inkább süti. (Amszterdamban élek.) Mellesleg a fűből is szokás keveset fogyasztani, nyugtató céllal. Sőt, orvos is felírhatja bizonyos dolgokra. Nem véletlen, hogy egyre több USA-államban legalizálják. Ugyanaz a helyzet vele, mint az alkohollal: Kismértékben jót tesz, nagymértékben árt.
Ami lényeges különbség: Ettől általában nem vagy úgy másnapos, mint a piától, nem hasogat a fejed, és kerülget hányinger a rákövetkező napon, símán mehetsz dolgozni is.
"elég sok füvessel találkoztam már, de olyannal eggyel sem aki hosszútávon csak füvezett volna"
én meg még csak ilyennel találkoztam (elég sokkal, kb az egész baráti társaságom füvezik, van, aki hébe-hóba, van aki gyakran)
"Alapvetően semmi baja nem lesz az embernek, ha megiszik naponta egy pohár bort, ugyanakkor valóban hatalmas probléma az alkoholizmus."
ugyanez a füvezésre is igaz. mindent mértékkel kell fogyasztani. és nem igaz, hogy csak negatív hatása van
16: A marihuánánál nem alakulhat ki fizikai, csak pszichés függőség. Ellenben az alkoholnál elég kemény fizikai tünetek lehetnek. Nem véletlen, hogy a kemény alkoholistáknak inniuk kell ahhoz, hogy dolgozni bírjanak, különben elviselhetetlenül gyötörték őket az elvonási tünetek (kézremegés, izzadás).
Szerintem te még nem próbáltad a marihuánát, és nem is sokat tudsz róla, különben nem írnál ilyeneket, hogy csak negatív hatása van. Ha így lenne, hogy írhatnák fel orvosok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!