Lakásból kényszerkijelentés így lehetséges?
Van egy házam, amire anyukámnak haszonélvezeti joga van. (Azért, mert az övé volt a ház, én megvettem, de nem ott élek, ezért neki így biztosítva van a lakhatása)
Idöközben bejelentkezett oda a bátyám lánya, de ö sem ott él, hanem a párjával bérelnek egy lakást.
A kérdésem, hogy ha anyukám meghal, akkor hogy tudom öket hivatalosan kijelenteni. Tudtom szerint a haszonélvezö által bejelentett személy csak addig jogosult erre, amíg ö él, a halála után én, mint tulajdonos ezt megszüntethetem.
Azt szeretném megtudni, hogy mire kell odafigyelni ahhoz, hogy ezzel ne legyen semmi probléma.
Kérem, hogy csak olyan válaszoljon, aki ténylegesen ismeri a jogi helyzetet, akik csak tippelnek, azok inkább ne írjanak.
Elöre is köszönöm a segítö válaszokat.
Egyszerűen bejelented az önkormányzatnál, hogy semmi joga sincs oda bejelentve lenni és amúgy sem lakik ott. Ezt két tanúval igazolod (Pl. szomszédok) és megszüntetik. Van illetéke a dolognak, de ha neked van igazad, kifizettetik vele.
(Én így jelentettem ki az exem válás után, mert nem volt hajlandó önként kijelentkezni.)
Köszönöm a válaszodat.
Az nem baj, ha ettöl kezdve nincs állandó lakcíme?
Köszi az infót.
Most nem kérhetem a kijelentést, mert a haszonélvezö jelentette be, és a haszonélvezeti jog miatt ö rendelkezik ezzel a joggal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!