Megfenyegettek üzenetben hogy jelentettek és lenyomozták az IP címem egy kérdésre írt válaszom miatt, valóban törvénybe ütköző lenne amit írtam?
Lehet, hogy segíteni akart, eltántorítani az öngyilkossági szándékodtól, csak ilyen bunkó módon. Valahol te is hibás vagy, mert a saját szándékoddal tényleg bátoríthatsz mást is.
Nem éri meg öngyilkosnak lenni. Az öngyilkosságok egy része valamilyen mentális betegség miatt van (súlyos depresszió stb), azon úrrá kell lenni, nagy erőfeszítésekkel.
De az öngyilkossági szándékok még nagyobb része a közösség, más emberek miatt van. De más emberek miatt sem éri meg megölni magadat. Én például hamarabb nyírnám ki a rosszindulatú zaklatókat, lejáratókat, minthogy én legyek miattuk öngyilkos (persze ezt is okosan kell csinálni :) nehogy lebukjon az ember :) ). Néha szerelmi bánat okozza a halálvágyat (úgy érzed nem tudsz élni X nélkül), de érdemes bánkódnod egy olyan másik ember miatt, akinek te nem számítasz? A helyes reakció az, hogy neked se számít.
Itt van ez a zaklató is. Érdemes vele foglalkoznod? Időt pazarolnod rá, hogy egyre jobban becsavarodj? Az ilyen esetekben az a legjobb megoldás, ha nem foglalkozol a trollal. Őt is ez fogja a legjobban idegesíteni.
Az öngyilkosságra buzdítás ill az abban való segédkezés bűncselekmény.
De az IP címed nem fogja mezei halandó megkeresni. Ellentétben, ha az illető tényleg öngyilkos lesz simán előszed a rendőrség.
Te viszont kérj segítséget!
“”Öngyilkosságban közreműködés
162. § (1) Aki mást öngyilkosságra rábír, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személyt bír rá öngyilkosságra, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.“ “
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!