Fel mondhat a cég nekem ha már nem vagyok próbaidős? 24/F
Sajnos lett valami a hátammal és annyira fájt hogy mozogni is alig tudok vele.Muszáj voltam ismét orvoshoz fordulni.Ez előtt egy héttel voltam táppénzen akkor meg láz és meg fázás miatt.11 hónapja dolgoztam a cégnél tehát már a próbaidőm régen le járt.Tegnap csörgött
a telefonom és közölték h fel mondták a szerződésemet.
Miközben táppénzen vagyok indokot se kaptam.Ilyet lehet?
Nem jár végkielégítés, ugyanis a munka törvénykönyve meghatározza azt, hogy csak abban az esetben jár végkielégítés, ha az adott munkahelyen minimum 3 éve folyamatos munkaviszonyban áll.
Te csak 11 hónapja dolgozol ott, így nem jár.
Táppénz alatt is felmondhatnak...sajnos.
Munkáltatói felmondást meg KELL indokolniuk és az indok munkaviszonyból származó lényeges kötelezettség mulasztása lehet, te esetedben a rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségből adódik.Azt ha bejelentetted a munkáltatónak hogy lebetegedtél nem csak szó nélkül maradtál távol akkor támadható a rendkívüli felmondás a részükről mivel tudomásuk volt a munkavállaló állapotáról és "csak" később jöttek rá hogy ez hátrányos a részükre.
Felmondhat indoklással, a felmondási időddel és irásban
Hátad munka miatt fáj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!