A járási hivatal csak annak fizetheti a TB-t, aki
regisztrált munkanélküli?
Figyelt kérdés
Regisztrált munkakereső voltam, de észrevettem, hogy elfelejtettem bejelentkezni a kiírt időpontban a munkaügyi hivatalnál. Viszont a járási hivatal állja a TB-m 1 évig, mert amikor regisztráltam munkanélküliként, akkor egyúttal elmentem és elintéztem a TB támogatást a járási hivatalnál. Szerintetek ha véletlenül elmulasztottam a bejelentkezést a munkaügyi hivatalban, akkor már nem vagyok jogosult a TB támogatásra sem? Szólnom kellene? Pont most vennék igénybe állami orvosi ellátást, és ez most nagyon bekavar. A munkaügyi kp.-tól nem kaptam emailt, hogy kitöröltek a nyilvántartásból, lehet nem vették észre, nem tudom. Ti mit tennétek?
2019. febr. 8. 14:03
1/7 anonim válasza:
Ha a megjelenés mulasztása miatt kiraknak a regisztráltak rendszeréből, akkor minden más juttatást is megvonnak, mert ezek egymástól függenek. A 60 napos büntetési idő lejárta után visszaregisztrálhatsz a munkaügynél, és a regisztrációt követő 1 év múlva leszel ismét jogosult TB-fizetési kérelmet beadni az önkormányzat szociális osztályán.
A kizárásról kapsz határozatot, de ennek is van egy feldolgozási ideje, nem egyik napról a másikra jön, rögtön miután nem jelentél meg. Mindenképpen addig jelezd nekik a problémát, míg hatályba nem lép a dolog. Persze ha a szabályok feketén-fehéren leírják hogy a mulasztásnak egyenes következménye a kizárás, a kizárásnak pedig a többi juttatás megvonása, illetve ha a mulasztás csak megfelelő indokkal igazolható utólag (orvosi igazolás például), akkor ott sok esélyed nincs, legfeljebb az ügyintéző jóindulata, ha van lehetősége a szabályokat kicsit ferdíteni.
2019. febr. 8. 16:30
2/7 anonim válasza:
Amikor észrevetted, hogy elfelejtettél jelentkezni mindjárt be kellett volna menni, nem megvárni amíg törölnek a nyilvántartásból. Amikor ez megtörténik valószínűleg értesíteni fogják a hivatalt is, hogy már nem vagy regisztrált munkanélküli és nem fogják tovább fizetni a TB-t helyetted.
2019. febr. 8. 16:54
3/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. Tegnap vettem észre, hogy már vagy 2 hónapja jelentkeznem kellett volna a munkaügyi hivatalnál. Teljesen elfelejtettem, meg nem is éreztem, hogy ennyi idő eltelt már, épp szakdogát írtam, meg adtam le, és kiesett az egész :/
2019. febr. 8. 22:35
4/7 A kérdező kommentje:
és a munkaügyi hivatal semmilyen levelet nem küldött a kizárásról, pedig 2 hónap telt már el.
2019. febr. 8. 22:37
5/7 anonim válasza:
Azonnal hívd fel őket!
2019. febr. 8. 23:45
6/7 A kérdező kommentje:
Rendben. Hétfőn személyesen felmegyek, és szólok. Így tiszta. Köszi a segítséget!
2019. febr. 9. 15:15
7/7 A kérdező kommentje:
Kiderült, hogy nem függ össze a kettő. Mondta az ügyintéző, hogy csak akkor vennének el támogatást ha az aktív korúak ellátását kapnám (22.000 ft), de ha csak sima TB-t támogatnak annak nem feltétele a regisztrált munkakeresői státusz :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!