Eladtam a Fortnite accountom, adózás?
Több mint 200.000-ret költöttem a Fortnite, megjelenés óta játszottam. Talán rosszabb volt számomra mint a cigi, függő voltam.
eBay-en meghirdettem az accountom 350euróért, és 24óra alatt valaki meg is vette. Paypalon átváltottam forintra (~110ezer) és kivettem a bankszámlámra.
Ahogy elmondtam anyámnak, teljes riadalomban van azóta hogy jön majd a levél a navtól, sőt börtönt is mondott.
Szerintem akkor sem tudnám leadózni ha akarnám. Ő könyvelő és szerinte ehhez céget kellene alapítanom.
Valaki fel tudna világosítani ez ügyben?
Én nem is gondoltam rá hogy ezt így most le kell adózni (főleg nem ilyen 40-50%-ot amit anyám mondott ha lenne cégem akkor annyi lenne) illetve azthittem örülni fog neki hogy most már nem ülök napi 8 órát a gép előtt, erre pont fordítva sült a dolog, sírt is hogy mekkora bajba keveredtem.
"Szerintem akkor sem tudnám leadózni ha akarnám."
Nem szerintem, hanem szerinte.
Es az hogyan magyarazod el hogy illegalis tevekenysegbol van jovedelmed? Ugyanis eladtal egy olyan dolgot ami valojaban nem a tied, te csak felhasznaloja voltal.
Nyugodj mar le, es foleg anyudat, emberek ezrei adnak vesznek neten, sok utan a kutya sem adozik...
Ha mégis megbüntetnek, mekkora büntetésre számíthatok?
Legalább nullára kijövök?
Bankszámlára kaptad a pénzt? Úgysem lett semmi?
Amúgy az én Steam accountom is érne kb annyit :D
De az marad, főleg ez után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!