Ki szerettem volna venni egy albérletet, oda adtam a bérbeadónak 150. 000ft-ot, azóta elérhetetlen. Írtunk átvételi elismervènyt hogy átadtam neki a pénzt és aláirtuk plusz személyigazolványszámokat irtunk. Mit tehetek?
Hát a jogi út előtt, amit senki se szeret, érdemes lenne a szüleid segítségét kérni, hogy beszéljenek vele.
Bekamerázni meg nem lehet bérelt ingatlant, csak ha valaki azt el is fogadja mint feltételt. A bérelt ingatlan a bérlő ott lakhatási jogai miatt az ő védett területe ilyen személyi jogi kérdésekben. Azt nem kötelező aláírni, ki kell kötni a leszerelését. Milyen dolog ez már, hogy más magánéletét akarja valaki megfigyelni. Ilyet semmiképpen sem szabad aláírni.
A felvétel az felhasználható lenne, de nyilván az elérhetőségét kellene inkább megoldani.
1. A szüleid próbálják meg elérni, beszélni vele.
2. Ha ez nem működik (mert nekik is kinyomja), akkor tegyél feljelentést a rendőrségen csalás miatt.
3. Akár ügyvédi segítséget is kérhetsz, bár elég drágán dolgoznak, de lehet, hogy az illető egy ügyvédi telefon vagy levél hatására átgondolja a dolgait. Minél hamarabb, annál jobb - tudja csak meg mielőbb, hogy nem fogod annyiban hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!