GYES, GYED kinek mikor jár az alábbi esetekben?
Az egyetemen fiatal és felnőtt korú szülőkről beszéltünk viszont nekem pár dolog nem volt világos . Kérlek titeket hogy azok válaszoljanak akik ezt jobban átlátják fontos a tananyagom megértéséhez !
Az egyik helyzet egy 23 éves nő aki egyetemre jár és terhes ezért passziváltatnia kell , sose dolgozott , és külföldi , 3 éve van az országban
A másik helyzet egy 26 éves nő aki most diplomázott le és veszélyeztetett terhes ,ez az első gyereke , ő nem dolgozhat
A harmadik helyzet egy 26 éves nő van okj-ja és most terhes a második gyerekével , ő 2 éve dolgozik
A negyedik helyzet egy szintén 26 éves nő aki terhes ,ikreket vár és lediplomázott és még nem dolgozott
Az ötödik helyzet egy 19 éves nő ,van érettségié , családja tartja el , megfelelő anyagi hátterük van így a nő megtarthatja az első gyermekét viszont
Itt az a kérdés hogy ki milyen támogatást kapnak ilyenkor, kinek jár a gyes és a gyed , kb mennyi idő után állhatnának munkába ez mennyire befolyásolja a család anyagi helyzetét ?
Ha esetleg ti jobb vagy tisztább példákat tudnátok írni azt is megköszönném
Tudom hogy neten fenn vannak ezek de nem igazán tudom összetenni így a képet
Üdv!
Gyed az annak jár aki az elmúlt két évben le tud igazolni minimum 1 év munkaviszonyt! Ha ez nincs meg akkor nem jogosult erre az ellátásra!
Ha a fentiek nincsenek meg akkor a Gyest kapja az illető....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!