Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyire büntethető, aki nem...

Mennyire büntethető, aki nem csúszásmentesíti a hozzá tartozó járdát?

Figyelt kérdés

Büntethető-e egyébként, vagy csak akkor, ha elcsúszik valaki ennek következtében?

Mennyire lehet számítani a két esetben?

2019. jan. 6. 17:43
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Bocsi, előző kommentnél a hatosnak írt rész még az ötösnek szólt

6-os: az mát simám százezres, vagy milliós nagyságrendű is, nem?

2019. jan. 6. 18:55
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Azt nem értem,hogy a családi házak elé minek járda.

Elég lenne kocsikihajtó, azt meg mindenki takarítaná maga, ha kiakar menni.

Ez a járda meg annak a takarítgatása is a szociból maradt vissza.

2019. jan. 6. 19:04
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
fater!!!!! tevagyaz? ??? igyál még egy sört
2019. jan. 6. 19:06
 14/19 anonim ***** válasza:
70%

Elvileg kötelességed lenne takarítani (önkormányzatonként gondolom eltérő a szabályozás, nálunk azt hiszem 3-4 méterig kéne füvet nyírni, meg járdát suvickolni a telekhatártól számítva).

Gyakorlatilag én még a büdös életbe nem hallottam olyanról, hogy valakit ezért bepereltek volna és kártérítést kellett volna fizetnie.

- Mi van ha nem vagyok ott, amikor esik a hó / lefagy a járda? (Síelek, munka miatt elutaztam, stb.)

- Mi van ha hajnali 4-kor vágódik el valaki a hóban? Teljesen életszerűtlen az, hogy éjszaka is azt lesem, hogy milyen a járda állapota.

Viszont azt imádom, hogy ahol lenne erre ember ténylegesen (társasházak, panelek) ott aztán a büdös életbe nem szórja fel senki soha a járdát. Pár hete azon gondolkodtam, hogy munkába menet veszek 2 zacskó sót és felszóróm az járdát amerre járok, mert ugyan azon a napokkal korábban ráfagyott lucskon csúszkálok.

2019. jan. 6. 19:18
 15/19 A kérdező kommentje:

14: igazad, van. Ha már viszont kötelesség, akkor mikor már harmadik napja áll a hó az amúgy otthon lévő háza előtt, akkor azért már szerintem elő lehet talán venni.

Ja, amúgy rendes sóval tilos mostanában "sózni". Megbüntetnek újonnan érte. Nem vicc :D

2019. jan. 6. 19:44
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

Megyek majd akkor házak elé csuszkálni, hátha meg szedem magam.

Míg egy részeg haza megy 4-5 bokorba be fekszik nyáron is, ilyenkor szinte végig csúszik a járdán. Akkor ha minden háznál járna neki a pénz, hogy hogy nem milliomos még?? Ez a pereskedős szar úgy hülyeség ahogy van.

Ha valaki nem bír megállni a két lábán, azért mért én lennék már a hibás??

Rengeteg helyen láttam már, hogy a közmunkások takarítják a járdát, főleg ahol nem tudta a tulaj. Most egy 80 éves nagymama is takarítsa el maga előtt a havat?? Kit érdekel, hogy alig tud menni is már, de a havat meg lapátolja el, mert ha valami szerencsétlen, aki egyszerre nem tud járni és rágózni mert fel esik arra jár akkor már fel is jelentheti??

Ez most komoly??

2019. jan. 6. 22:32
 17/19 anonim ***** válasza:
48%

"Ja, amúgy rendes sóval tilos mostanában "sózni". Megbüntetnek újonnan érte. Nem vicc :D"

Tudom, de inkább legyen rá 0,0001% esélye annak, hogy megbüntetnek, mint hogy eltaknyoljak.

2019. jan. 6. 22:52
 18/19 anonim válasza:
Mindig is a ház és az úttest közötti részt kellett a családi házaknál a tulajoknak takarítani. Ősszel a faleveleket, télen a jeget, havat. Az, hogy újabban divat lett mellőzni bármilyen kétkezi munkát, attól még meg kell csinálni. A mi környékünkön,Rákospalota kertvárosi részén manapság szinte csak az öregek (70-80 évesek) tartják rendben a házuk előtti részt, még a mozgássérült is kimegy a legnagyobb havazásban, hogy rendbe rakja. A fiatalok pedig nyomkodják a telefonjukat.... [link]
2019. jan. 7. 11:23
 19/19 anonim ***** válasza:
Még egy ilyen "mai fiatalok a telefonukat nyomkodják" szöveg és falnak megyek. Katonák se vótak, mink meg bezzeg 4 méteres hóban mentünk iskolába meztéláb gyalog 50 km-t minden nap!
2019. jan. 7. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!