Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van még esély rá, hogy megkapjuk?

Van még esély rá, hogy megkapjuk?

Figyelt kérdés

Nyáron dolgoztunk egy vállalkozónak feketén,a pénzt az első 2 alkalommal a megbeszélt időpontban ideadta,csak a 3.(és egyben utolsó)kifizetés maradt el.

Van rá lehetőség esetleg feljelenteni munkaügyi bíróságon(vagy máshol)?6an dolgoztunk neki,fotókat többször is készítettünk az elkészült munkáról,ezekkel tudunk bizonyítani valamit,ha pereskedésig el kell menni?

2019. jan. 2. 01:51
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Időközben kiderítettem,hogy a vállalkozó fizetett,csak az a kolléga aki szerezte nekünk a munkát,lenyúlta a pénzünket!

Ő volt az összekötő a vállalkozó és köztünk,és amikor már belekeveredett a hazugságaiba,elmentem a vállalkozóhoz,aki elmondta,hogy mi volt:az eredetihez képest majdnem 2hónappal később(ő is késve kapta meg),de kifizette a kollégát,amit az utalási előzményeivel tudott is igazolni!

2019. nov. 25. 15:57
 12/13 anonim ***** válasza:

Na ez egy fontos dolog. Akkor vele szemben kell fizetési meghagyási eljárást kezdeményezni, és sikkasztás miatt feljelenteni.

Ahogy írtam: fontos, hogy ezt közösen tegyétek. Fontos hogy a fizetési meghagyást ügyvéd intézze, ő azért jobban épben van, hogy mennyit kérhettek milyen címszó alatt.

Szerintem a jegybanki alapkamat és az infláció + eljárási költségek a minimum, de ezen felül még kérhettek sérelmi díjat is talán. Ő meghatározza az összeget, azzal mentek/megy a közjegyzőhöz, hogy indítsa meg a fizetési meghagyást azzal az összeggel, és ha nem fogadja el, akkor per lesz, ha elfogadja, de nem fizet, akkor meg hamarosan végrehajtás.

Sikkasztásért is tegyetek feljelentést, ez is fontos.

2019. nov. 26. 08:02
 13/13 anonim ***** válasza:
Ja, és mivel most szereztetek tudomást róla, hogy ő követte el a bűncselekményt, még időben vagytok. Egyébként nem is biztos, hogy egy hónapos feljelentési határidő van bűncselekménynél, de ez nem is feltétele a polgári peres eljárásnak, csak megkönnyíti, ha a hatóság nyomoz és bizonyít, és azzal mentek a bíróságra. Viszont a munkáltató tanúvallomása is sokat számít, őt is be lehet idézni (akkor is, ha nem akar menni, mert a megjelenés kötelező, ha a rendőrség, vagy a bíró idézi).
2019. nov. 26. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!