Igaz, ha nem tudom a gyerektartást fizetni börtönbe jutok? Mi a következménye ha nem tudom fizetni? Negatív kommentekkel ne írj!
11: Ja, hát dugni ingyen van, a koton meg nagyon drága. Így érthető. Akkor nyugodtan keféljen össze a kérdező 20 gyereket, teljesen mindegy, mennyit nem tud eltartani. Szerencsére Férfi, így ha ügyes, egy-két éven belül sikerül.
Aztán az anyja megoldja, hogy eltartsa, nem az ő baja.
Igazad van.
"Le lehet mondani a szülői státuszról, így nem kerülsz börtönbe, és a gyerektartást sem kérhetik számon. "
LEMONDANI NEM LEHET erröl!
Dehogy kerülsz börtönbe. Csak ijesztgetnek a férfigyűlölő feminácik. Nekik semmi nem elég, a véredet is kiszívnák, csak mert férfi vagy. Nagyon rossz helyre írtál. :-) Itt a férfi haszonállat, vagy kevesebb.
Azonban ahogy előttem írták, a nő kérésére teljesen kifosztanak. Ha nem tudod fizetni, akkor nem fizeted. A gyerektartás a jövedelmed egy bizonyos százaléka, ami nem megy 50% fölé. Főleg nem egy gyereknél. Ahol ha jól tudom 25% a maximum. Ha az 500Ft, akkor annyit vonnak le, és az kapja meg a nő, többre nem jogosult. Tehát ha nincs annyi (hivatalos) bevételed, akkor kevesebbet fizetsz. Azt is tudjad, hogy a nő maximum fél évre visszamenőleg követelheti, többet nem. De ezt a fél évet, lehet, hogy tényleg lefoglalhatják, de nem hiszem. Inkább a béred 50%-ig többet vonnak, amíg nem törleszted.
Ha annyit kapnának, amennyit akarnak, a világ összes pénze kevés lenne.
Kérjél rendes jogi tanácsot, és állj a sarkadra, kemény legyél, mert utcára fogsz kerülni, ha az exeden múlik. És még beléd is rúgnak. Ügyvédből, ha teheted, nőt válassz! Nő kell egy nő ellen!
Tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt, ha feljelentést tesznek ellened, akkor indulhat ellened büntetőeljárás, aminek a végén nyilván elítélhetnek. Ezen bűncselekmény törvényi büntetési tétele 3 évig terjedő szabadságvesztés lehet. De nyilván első körben, ha egyébként nem vagy egy büntetett előéletű ember, akkor nem fogsz börtönbe kerülni, de elviekben tudod, sok kicsi sokra megy, szóval még lehet az is a vége akár.
Szóval amit tenni tudsz, hogy szépen elmész dolgozni, akár alkalmi munkákat vállalsz és fizeted a gyerektartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!