A Google kiad adatokat valakiről, ha becsületsértésért akarok eljárást indítani?
Neked egészen biztosan nem, hatóságnak talán, de azt is elbírálják, nem minden esetben.
Bár nem értem mi köze a googlenak egy nicknévnek. A google hogyan tudná ki van egy nicknév mögött? Max a honlap szolgáltatója, ahol a nicknév posztolt bármit, az tud valamit róla.
És téged a valódi nevedet megnevezve sért a becsületedben, vagy valami felhasználói nevedet?
Én úgy gondolom, hogy a rendőrségen igencsak forgatni fogják a szemüket, és kb. leszarják, ha csak felhasználói névről van szó. Gondolj bele, hogy sokkal durvább esetekben sem emelik fel a seggüket.
Az is más, ha csak egyszeri esetről van szó, mintha folytatólagos ügy lenne, és hogy mekkora súlya van annak a bizonyos becsületsértésnek.
Egyébként minél kisebb súlya van egy ügynek, annál kevesebb energiát fektetnek a felgöngyölítésbe. Az államnak nem kevés pénzébe kerülne ennek a nyavalyádnak a lerendezése, és mi lenne belőle kb. Évek múlva azon az oldalon bocsánatkérésre köteleznék. És neked is elég sok energiádba kerülne.
Gondolj bele:
Foglalkoznak veled, hogy felveszik a jegyzőkönyvet, ha odáig jut az ügy és továbbítják a bíróság felé a dolgot, akkor hoznak egy bírósági határozatot, hogy adják ki az adatokat. Mivel a Google egy külföldi cég, stb. hát tudja a halál, utána meg az internetszolgáltatónál kideríteni a személyt.
Nem tudom, hogy miről van szó, de gondold át. Lehet, hogy te tennéd végül nevetségessé magadat.
Szerintem, ha azonosítható vagy belőle, akkor a rendőrségre kell menni vele, majd ők kiderítik.
De biztos számít a név is, hogy tényleg mennyire gyakori. És hogy mennyire konkrét a becsületsértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!