Vagyonőrként hordhatok magamnál gázsprayt a szolgálati területemen?
Saját, közterületen nem viselhető spray. Csak munkába kéne.
A cég nem kér és nem is ad önvédelmi eszközt. A területre dolgozók számára tilos bevinni, viszont én a biztonsági szolgálat tagja vagyok.
Nem tudom jogilag szabad-e úgy, hogy sem szerződésben sem őrutasításba nincs foglalva.
Ha sem a vagyonőrcég, sem a konkrét szolgálati hely nem tiltja, akkor igen.
Ha a 2 közül bármelyik megtiltja, akkor meg értelem szerűen nem.
#2.-nak.
Rosszul tudod!
Szolgálatban lévő vagyonőr viselhet civilek számára tiltott méretű és anyagú sprayt is!
Leírom még 1X, utoljára, lassabban!
Vagyonőrnél, szolgálatban, ha sem a cége, sem a konkrét munkahelye nem tiltja, akkor lehet a civilek számára tiltott, nagy flakonos paprika spray is!
Tudom, mert a cég ahol dolgozom pár hónapja tért át saját őrökre, és megkértük a hivatalos állásfoglalást a rendőrségtől és a biztonsági kamarától is!
Ja, és ha nincs tiltva, és az őr nem nyilvános, civilek számára nyitott helyen dolgozik, akkor láncfűrész is lehet nála vagy műbroki is!
A szerződésben nincs említve. Gumibot is csak papíron van a portai szolgálatban.
A megrendelő csak annyit tilt, hogy a gyár területére se fegyvert, se gázsprayt nem lehet bevinni. De hogy ez mindenkire vonatkozik-e vagy sem... ugye vagyonőrként minimum egy gázspray azért kéne...
"A megrendelő csak annyit tilt, hogy a gyár területére se fegyvert, se gázsprayt nem lehet bevinni. De hogy ez mindenkire vonatkozik-e vagy sem... ugye vagyonőrként minimum egy gázspray azért kéne..."
Ezt te írtad kérdező!
Ebben az esetben egyértelmű, neked, mint őrnek is tilos!
Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!