Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tegyük fel hogy vettem egy...

Tegyük fel hogy vettem egy fényképezőgépet (200 ezer ft) az aprópecsenye.hu-n, és kiderül hogy lopott. (? )

Figyelt kérdés

Szóval megvettem, használom, majomafarkának, de hónap múlva két rendőrrel becsönget egy hapsi, hogy állítólag kidobta a címemet a lopottfgéptaláló.com, (ahol egyébként én is rákerestem, és nem adta ki hogy lopott), és lobogtatja az eredeti számlát. Én meg lobogtatom az adásvételi szerződést...

Na ilyenkor mi van? (csak mert autó esetében szivattyú van bő nyállal..)

Ismétlem, tegyük fel hogy. Még mielőtt tényleg fényképezőgépet vennék az aprópecsenye.hu-n. (mert ugye konkrét webcímet nem írhatok xD)

Igen, paranoiás vagyok. Hahahahajajjdevicces.

#szerződés #apróhirdetés #lopott #jóhiszeműség #lopott cucc #kisebb értékű
2018. nov. 16. 15:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A 9essel nem értek egyet. Ha valami gyanús, hogy lopott (pl. túl olcsó), akkor ne vedd meg. Természetesen előfordulhat, hogy jóhiszeműen veszel meg valamit amiről kiderül, hogy lopott, ekkor - ahogy előttem írták - vissza kell adni a tulajnak, de ha van adásvételid, azzal bizonyítani tudod, hogy nem te loptad, jóhiszeműen jártál el és más bajod nem lesz.

Ha gyanúsan olcsón veszed, gyanús alaktól és sejted, hogy lopott, de nem tudsz ellenállni a jó üzletnek, akkor meg is érdemled, hogy folyton "rettegj" majd, hogy vajon mikor jelentkezik a tulaj és/vagy a rendőrség... :)

2018. nov. 16. 21:28
 12/12 A kérdező kommentje:

Egyetértek, 11-es. bár sokszor "az ellenállás hasztalan".... De akkor is megérdemelném. Aki nagyot markol, keveset fog.

Köszönöm a válaszokat. Ja és kívánjatok kézéslábtörést, és holnap megyek megnézni egyet, lehet megveszem! :D izgulok :D

2018. nov. 18. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!