Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fel szeretném venni a magyar...

Fel szeretném venni a magyar állampolgárságot, de hol kezdjem?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nem tudom, hogy milyen sorrendben igényeljem a szükséges okmányokat, amire szükségem van az a személyi, az adó, TAJ, lakcímkártya és jogosítvány. Most szlovák van mindenből, de a jogosítványt lehet igényelni, vagy újra vizsgát kell tenni?

2018. nov. 8. 17:07
 1/10 anonim ***** válasza:

Az állampolgárság megszerzése külön történet, ha azt megkapod, azután jöhet az okmányiroda és akkor a személyi és lakcím (ill. jogsi), majd a TAJ és adókártya külön körben.

Megyei (fővárosi) kormányhivatalban kell kezdeményezni az állampolgárság megszerzésére irányuló eljárást, viszont vannak feltételek, minthogy a felmenők révén az illetőnek véleményeznie kell a magyar származását, ezt pedig a szülő(k) és/vagy nagyszülő(k) születési anyakönyvi kivonatával bizonyítani kell. Illetve szükséges az állampolgárságért folyamodó személy születési anyakönyvi kivonata is, hogy le kell-e fordíttatni magyarra, azt nem tudom.

2018. nov. 8. 17:38
 2/10 anonim ***** válasza:
12%
Ahhoz előbb magyarnak kéne lenned.
2018. nov. 8. 17:39
 3/10 A kérdező kommentje:
Kedves második, magyar vagyok és a családomban magyarokon kívül más nincs is 😉 annyira szeretem, amikor leszlovákozzák a külföldön született MAGYART 😕
2018. nov. 8. 17:44
 4/10 anonim ***** válasza:
58%

"a felmenők révén az illetőnek véleményeznie kell a magyar származását, ezt pedig a szülő(k) és/vagy nagyszülő(k) születési anyakönyvi kivonatával bizonyítani kell."

Így van. Először is hitelt érdemlően igazolod kell magyar faji származásod.

2018. nov. 8. 17:54
 5/10 anonim ***** válasza:
38%
Manapság Európába egyedül magyarnak lenni menő, minden más népbe tartozni égő, ezért elég nehezen fogod megkapni. Előbb kellett volna, mikor még nem akart mindenki magyar lenni.
2018. nov. 8. 17:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a kormányhivatal adni fog egy kitöltendő nyomtatványt, az "állampolgárság igazolása iránti kérelmet".

Ki kell rajta tölteni a nagyszülőkig az adatokat, még azt is, hogy hol kötöttek házasságot anyaiak-apaiak. Ha nem tudja valaki, akkor biztos utánanéz a belügy. De egyszerűbb a levéltárban utánakeresni.

2018. nov. 8. 19:27
 7/10 anonim ***** válasza:
80%

Ha valódi a kérdés, akkor rosszul van feltéve, bocs.

Egy magyarnak született ember nem "fel szeretné venni a magyar állampolgárságot". Ha tényleg magyarok voltak a szüleid, nagyszüleid, akkor magyarnak születtél, akárhol is születtél széles e világon.

Egyetlen dologra van szükséged, hivatalos iratot szerezni a valóságról, hogy magyar vagy. Ahogy az megvan, a személyi igazolvány alapján minden más iratot kiállítanak a kormányhivatalban. A jogosítvány érvényes Mo-on is szerintem. De a kormányhivatalt kell megkérdezni.

2018. nov. 8. 21:49
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem vagy magyar, hiába is erőlködsz! Szlovák vagy! Ha tetszik, ha nem tetszik! :-D
2019. febr. 3. 17:31
 9/10 anonim ***** válasza:
"adó, TAJ, lakcímkártya és jogosítvány" ezek nem állampolgárságtól, hanem lakóhelytől függenek.
2019. febr. 5. 15:49
 10/10 anonim ***** válasza:

"Ahhoz előbb magyarnak kéne lenned."

Magyar állampolgár bárki lehet, még akkor is ha nem is tud rendesen magyarul csak itt él x ideig és felveszi..

Mire jó ez a gyűlöködés?

2020. jan. 7. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!