Fel szeretném venni a magyar állampolgárságot, de hol kezdjem?
Az állampolgárság megszerzése külön történet, ha azt megkapod, azután jöhet az okmányiroda és akkor a személyi és lakcím (ill. jogsi), majd a TAJ és adókártya külön körben.
Megyei (fővárosi) kormányhivatalban kell kezdeményezni az állampolgárság megszerzésére irányuló eljárást, viszont vannak feltételek, minthogy a felmenők révén az illetőnek véleményeznie kell a magyar származását, ezt pedig a szülő(k) és/vagy nagyszülő(k) születési anyakönyvi kivonatával bizonyítani kell. Illetve szükséges az állampolgárságért folyamodó személy születési anyakönyvi kivonata is, hogy le kell-e fordíttatni magyarra, azt nem tudom.
"a felmenők révén az illetőnek véleményeznie kell a magyar származását, ezt pedig a szülő(k) és/vagy nagyszülő(k) születési anyakönyvi kivonatával bizonyítani kell."
Így van. Először is hitelt érdemlően igazolod kell magyar faji származásod.
Szerintem a kormányhivatal adni fog egy kitöltendő nyomtatványt, az "állampolgárság igazolása iránti kérelmet".
Ki kell rajta tölteni a nagyszülőkig az adatokat, még azt is, hogy hol kötöttek házasságot anyaiak-apaiak. Ha nem tudja valaki, akkor biztos utánanéz a belügy. De egyszerűbb a levéltárban utánakeresni.
Ha valódi a kérdés, akkor rosszul van feltéve, bocs.
Egy magyarnak született ember nem "fel szeretné venni a magyar állampolgárságot". Ha tényleg magyarok voltak a szüleid, nagyszüleid, akkor magyarnak születtél, akárhol is születtél széles e világon.
Egyetlen dologra van szükséged, hivatalos iratot szerezni a valóságról, hogy magyar vagy. Ahogy az megvan, a személyi igazolvány alapján minden más iratot kiállítanak a kormányhivatalban. A jogosítvány érvényes Mo-on is szerintem. De a kormányhivatalt kell megkérdezni.
"Ahhoz előbb magyarnak kéne lenned."
Magyar állampolgár bárki lehet, még akkor is ha nem is tud rendesen magyarul csak itt él x ideig és felveszi..
Mire jó ez a gyűlöködés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!