Internetes csalót hogy lehet elkapni?
az a helyzet, hogy van fent egy hírdetésem expressz.hu-n
konkrétan ez : [link]
és kaptam egy e-mailt egy bizonyos MRS wenditől, aki angolul azt kéri, hogy küldjem el az e-mailt a fiának nigériába.
ez fura volt ezért neten utánanéztem és egy fórumon megtaláltam hogy másnak is ugyanezt a címet adta meg, viszont sok ember nem kapott tőle pénzt, ezért ez egy internetes csaló.
az a kérdés, hogy az ilyeneket hogy lehetne kideriteni hogy kiaz? rendőrség IP cím alapján kideritheti? jó lenne megcsípni valahogy de attól tartok a rendőrségen csak kiröhögnének a problémámmal
Az a legszebb, hogy pár e-mail váltás után egyik ismerősöm el is köldte a tételt a "vevőnek" afrikába...:D
Persze gondolhatod mi lett a vége... :D Se pénz se semmi.
hát igen ez a bosszantó..köszi hogy irtál
továbbra is várom mit lehetne tenni ezekkel
12:34!
azt szeretné hogy adjak fel egy cuccot nigériába és aztmondja hogy majd megkapom a pénzt ha odaért a cucc.
ezt angolul leírta nekem és neten utánanéztem, és kiderült hogy sok személy kapott ilyen e-mailt és ez egy csaló.
és az érdekelne hogy lehetne elcsípni
Nagyon jól ki van találva a rendszerük. Sok-sok-sok emberen keresztül megy a dolog, ezért nem tudják elkapni őket. Több kísérlet volt már rá, néha sikeres is, de rögtön jött másik csoport.
Magyar rendőrség valóban csak kiröhögne. Felesleges próbálkoznod. :)
Ááááááááááááá értem xD Köszike!
Igazat kell adjak az előttem szólóknak sajnos.Esély nincs rá.
köszi a válaszokat ez nagy kár. :(
nemsemmi hogy mit meg mernek csinálni az emberek..
egyébként akit érdekelne a gép még megvan(tudom hogy ez nem hírdetős oldal, de ha már a példa kedvéért kiirtam a linket akkor ittvan..:)
köszi mégegyszer a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!