EU-n belül rendelésnél van vám, áfa bármi költség? (Írország)
Eu-n belül nincs áfa, se vám.
De eu-n kívülről online rendelésnél lehet vámhatár alá módosítani látszólag a számla értékét ;)
"Eu-n belül nincs áfa, se vám."
Vám valóban nem terheli de áfa igen de ez mindíg az adott országban való áfát fizeted. Pl.: ha németországból rendelsz akkor azon 20% áfát fizetsz. Mellesleg a termékek árait már adózott formában látod az internetes rendelésnél is. Oda szokott lenni írva hogy "tax included" szóval nincs semmi extra költséged csak a kiszállítási díjj
# 2
Sok helyen nem látok ilyen tax included feliratot pl Ebayes tendelesnel.
Akkor most nem egészen értem. Megrendeltem, PayPal-lal fizetek pl Németországbol jövő termékre és utána itthon a posta kifizetteti ezt az áfát vagy hogy csinálják?
Én csak abból tudok kiindulni, amit tapasztalok. Felraktam a google appstore-jába egy általam írt programot és a magyar vásárlóknak automatikusan rászámolt 20+% áfát az árra és csak nekik.
Múlthéten foglaltam booking-on Londonba szállást. Ott is 20% áfát rászámolt.
Értem, kösz.
Akkor gondolom ebay-nél is így működik.
EUn-n belüli rendelésnél főszabályként a felhasználás helye szerinti, azaz a magyar ÁFÁ-t fizeted.
Lehetnek kivételek (leginkább, ha kicsi a cég, és nem bonyolít érdemi forgalmat magyar irányba), de pl. ha a német amazonról rendelsz valamit, akkor magyar ÁFÁ-t fizetsz.
Vám természetesen nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!