Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kik kaphatnak 3, -6, -7, -5...

Nemjuteszembesemmi49 kérdése:

Kik kaphatnak 3, -6, -7, -5 százezer forintos nyugdíjat?

Figyelt kérdés

"27-en pedig 700 001 és 800 000 forint közötti összegből gazdálkodhatnak."

"22 720-an 300 001 és 400 000 forintos öregségi nyugdíjat kapnak"-szól a pénzcentrum írása.

Biztos olvastátok ti is. Már ha olvastok pénzcetrumot:). Szerintetek kik lehetnek azok a kiváltságosok, akik ilyen magas nyugdíjban részesülnek ebben a nyomorban, amikor mindenkinek ilyen kevés a nyugdíja? Mi az oka annak vkinek ennyire magas a nyugdíja?

Azt tudom hogy van vmi járulékplafon 12 óta.

2018. okt. 9. 19:26
 1/7 anonim ***** válasza:
51%

Nyilván valamilyen közpénzen felturbózott csókos majom.

Nem tudom hogy mit tehetett az országért, de hogy nem látszik meg az országon, az biztos!

Vállalkozó nem tud annyi járulékot fizetni, hogy a nyugdíja ekkora legyen.

2018. okt. 9. 19:41
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
Igen, például a volt Temetkezési Vállalat vezérigazgatójának 300 ezer feletti összeg a nyugdíja. Esetleg, akik kint dolgoztak külföldön magas bérrel és a kinti nyugdíjat kapják itthon.
2018. okt. 9. 20:14
 3/7 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudom, de nem tűnik soknak.

Én egy sima melós voltam, de mindig olyan helyen, ahol fizették utánam a járadékot rendesen. Igy 2010-ben 180 ezerrel mentem nyugdijba, ami mára kettő felett van..

2018. okt. 9. 20:36
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem a 200 ezerről beszélünk, hanem az 5-700 ezresekről!
2018. okt. 9. 21:08
 5/7 anonim ***** válasza:
56%
Nem tudtam, hogy csak 22 720-an vagyunk, de most már tudom. Semmi varázslat nincs benne, nem vagyok/voltam csókos, sőt a legutóbbi -nem megnevezhető- munkahelyemen kategóriámban a többségnek magasabb fizetése volt, és ők se csókosok. Így hozta az élet. Nem fogom nem felvenni, mert valakiknek nem tetszik. A titok az lehet, hogy be voltam jelentve, és rendesen fizették utánam a járulékot. Olyanok ne csodálkozzanak, akik nincsenek/nemvoltak bejelentve.
2018. okt. 9. 22:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Az extra magas nyugdíjak nagy része azért van, mert birtokosa későn (70 évesen vagy még később) ment csak nyugdíjba. Addig dolgozott, fizette a járulékokat.

Ilyenkor olyan a számítási kulcs, hogy nagyon magas havi nyugdíjak jönnek ki, de mivel 63-70 vagy 63-75 között egy fillért sem kapott, ezért nem biztos, hogy jól jár.

2018. okt. 9. 23:09
 7/7 anonim ***** válasza:
88%

Az előző választ kiegészítem azzal, hogy korábban létezett a nyugdíjplafon, vagyis csak bizonyos keresethatárig vonták a nyugdíjjárulékot. Ezért volt a legnagyobb nyugdíjak mértéke is 300 ezer alatti és csak kiemelt esetekben - ahogy írta a túlfizetéskor, külföldön szerzett nyugdíjjogosultsággal kap, vagy pl. ha olyan plusz nyugdíjat kap, amit valamiféle szorzóval szerzett meg, akár egy miniszter vagy hasonló. A nyugdíjplafon eltörlése óta a bérek teljes összege után vonnak járulékot és így az számít bele a számításba. Akik tehát 2012 után mentek nyugdíjba, azoknak már magasabb összegű befizetéseik voltak, így egyre több lesz a 300 ezer feletti nyugdíj.

Mivel azonban - ahogy más ezt is írta - a nyugdíjhoz bizony legális jövedelem és járulékfizetés kell, tömegesen lesznek majd olyanok, akik bár sokat dolgoztak és viszonylag jó jövedelmük volt, ellenben zsebbe kapták és csak minimálbérre voltak bejelentve - így nagyon alacsony lesz a nyugdíjuk is majd.

2018. okt. 9. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!