Kik kaphatnak 3, -6, -7, -5 százezer forintos nyugdíjat?
"27-en pedig 700 001 és 800 000 forint közötti összegből gazdálkodhatnak."
"22 720-an 300 001 és 400 000 forintos öregségi nyugdíjat kapnak"-szól a pénzcentrum írása.
Biztos olvastátok ti is. Már ha olvastok pénzcetrumot:). Szerintetek kik lehetnek azok a kiváltságosok, akik ilyen magas nyugdíjban részesülnek ebben a nyomorban, amikor mindenkinek ilyen kevés a nyugdíja? Mi az oka annak vkinek ennyire magas a nyugdíja?
Azt tudom hogy van vmi járulékplafon 12 óta.
Nyilván valamilyen közpénzen felturbózott csókos majom.
Nem tudom hogy mit tehetett az országért, de hogy nem látszik meg az országon, az biztos!
Vállalkozó nem tud annyi járulékot fizetni, hogy a nyugdíja ekkora legyen.
Nem tudom, de nem tűnik soknak.
Én egy sima melós voltam, de mindig olyan helyen, ahol fizették utánam a járadékot rendesen. Igy 2010-ben 180 ezerrel mentem nyugdijba, ami mára kettő felett van..
Az extra magas nyugdíjak nagy része azért van, mert birtokosa későn (70 évesen vagy még később) ment csak nyugdíjba. Addig dolgozott, fizette a járulékokat.
Ilyenkor olyan a számítási kulcs, hogy nagyon magas havi nyugdíjak jönnek ki, de mivel 63-70 vagy 63-75 között egy fillért sem kapott, ezért nem biztos, hogy jól jár.
Az előző választ kiegészítem azzal, hogy korábban létezett a nyugdíjplafon, vagyis csak bizonyos keresethatárig vonták a nyugdíjjárulékot. Ezért volt a legnagyobb nyugdíjak mértéke is 300 ezer alatti és csak kiemelt esetekben - ahogy írta a túlfizetéskor, külföldön szerzett nyugdíjjogosultsággal kap, vagy pl. ha olyan plusz nyugdíjat kap, amit valamiféle szorzóval szerzett meg, akár egy miniszter vagy hasonló. A nyugdíjplafon eltörlése óta a bérek teljes összege után vonnak járulékot és így az számít bele a számításba. Akik tehát 2012 után mentek nyugdíjba, azoknak már magasabb összegű befizetéseik voltak, így egyre több lesz a 300 ezer feletti nyugdíj.
Mivel azonban - ahogy más ezt is írta - a nyugdíjhoz bizony legális jövedelem és járulékfizetés kell, tömegesen lesznek majd olyanok, akik bár sokat dolgoztak és viszonylag jó jövedelmük volt, ellenben zsebbe kapták és csak minimálbérre voltak bejelentve - így nagyon alacsony lesz a nyugdíjuk is majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!