Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milliókat keresnek munka nélkül?

Milliókat keresnek munka nélkül?

Figyelt kérdés
Joshi Bharat nem forgat már a TV2-nél, és Vágó Istvánnak sincs műsora, ennek ellenére havonta kapják a fizetésüket (milliós összeg), vagy annak egy részét. A szerződésük él, de munkát nem végeznek!!! Miért kap lehetőséget erre bárki, a törvények miért nem vonatkoznak egyformán az összes munkáltatóra/foglalkoztatóra. Tudom, hogy a tv2 kereskedelmi csatorna, de a törvényt nekik nem kell betartani? Nem dolgoznak, kapnak fizetést, a jövedelmük után a tv2 járulékokat fizet. Más munkahelyen még akkor sem mehet haza a dolgozó, ha aznap nincs munkája. A BKV-nál vizsgálódnak, hogy munka nélkül utaltak milliókat, máshol ezt lehet? Miért nem lehet egy bizonyos munkára kötni a szerződést, s az befejeződött, akkor a szerződés is megszűnik. A én szerződésem is határozatlan időre szól, mégis naponta dolgoznom kell.Igaz engem nem hívnak sem Vágónak, sem Joshinak.
2010. jún. 23. 12:28
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
Egy magán cég bármikor, bárkinek, bármiért adhat pénzt. Senkinek semmi köze hozzá. Nem szabályozza szerencsére semmi törvény. Gondolom terveik vannak még velük és azért parkoltatják. Teljesen érthető.
2010. jún. 23. 12:35
 2/6 anonim ***** válasza:
59%
Lehet, hogy olyan szerződésük van, hogy ha nincs is műsoruk, de meg kell jelenniük a tv által szervezett rendezvényeken, sajtónak kell nyilatkozni, stb.
2010. jún. 23. 12:36
 3/6 anonim ***** válasza:
59%
Kedves Kérdező, valószínűsítem, hogy neki szerződése szerint ez is munka. Készenlétben áll, hogy bármikor elővehessék, képviseli a csatornát, simán rámondják, hogy kreatív munkatársként résztvesz új műsorok kitalálásában, beindításában, segíti az új generációk munkába állítását. A tv-s munka papíron nem csak a forgatásokból áll. Nagyon könnyen rá tudják mondani mondvacsinált munkakörökkel is, hogy dolgozik.
2010. jún. 23. 12:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A BKV állami cég (rengeteg állami támogatással fenntartva), és azt igenis szabályozzák, hogy az adófizetők pénzét mire költik.

De hogy a TV2 kinek mit ad, ahhoz kinek mi köze?

Most én meg alapítók egy bt-t, felveszek egy szexi titkárnőt, aki semmihez se ért, de jól néz ki, és néha összefekszünk, és cserébe adok neki havi 500.000-t, mert nekem ennyire jól megy a cégem, az miért is bak?

2010. jún. 23. 12:37
 5/6 anonim ***** válasza:
53%
Készenléti pénzt jkapnak, azaz, azért kapják a fizetést, mert rendelkezésre állnak, nem mennek el máshova, és egyeztetnek arról, mit dolgoznak majd, ha visszakerülnek a képernyőre. Ne legyél jakobinus.
2010. jún. 23. 13:39
 6/6 anonim ***** válasza:
12:51 Veled együtt!
2010. jún. 23. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!