Milliókat keresnek munka nélkül?
Figyelt kérdés
Joshi Bharat nem forgat már a TV2-nél, és Vágó Istvánnak sincs műsora, ennek ellenére havonta kapják a fizetésüket (milliós összeg), vagy annak egy részét. A szerződésük él, de munkát nem végeznek!!! Miért kap lehetőséget erre bárki, a törvények miért nem vonatkoznak egyformán az összes munkáltatóra/foglalkoztatóra. Tudom, hogy a tv2 kereskedelmi csatorna, de a törvényt nekik nem kell betartani? Nem dolgoznak, kapnak fizetést, a jövedelmük után a tv2 járulékokat fizet. Más munkahelyen még akkor sem mehet haza a dolgozó, ha aznap nincs munkája. A BKV-nál vizsgálódnak, hogy munka nélkül utaltak milliókat, máshol ezt lehet? Miért nem lehet egy bizonyos munkára kötni a szerződést, s az befejeződött, akkor a szerződés is megszűnik. A én szerződésem is határozatlan időre szól, mégis naponta dolgoznom kell.Igaz engem nem hívnak sem Vágónak, sem Joshinak.2010. jún. 23. 12:28
1/6 anonim válasza:
Egy magán cég bármikor, bárkinek, bármiért adhat pénzt. Senkinek semmi köze hozzá. Nem szabályozza szerencsére semmi törvény. Gondolom terveik vannak még velük és azért parkoltatják. Teljesen érthető.
2/6 anonim válasza:
Lehet, hogy olyan szerződésük van, hogy ha nincs is műsoruk, de meg kell jelenniük a tv által szervezett rendezvényeken, sajtónak kell nyilatkozni, stb.
3/6 anonim válasza:
Kedves Kérdező, valószínűsítem, hogy neki szerződése szerint ez is munka. Készenlétben áll, hogy bármikor elővehessék, képviseli a csatornát, simán rámondják, hogy kreatív munkatársként résztvesz új műsorok kitalálásában, beindításában, segíti az új generációk munkába állítását. A tv-s munka papíron nem csak a forgatásokból áll. Nagyon könnyen rá tudják mondani mondvacsinált munkakörökkel is, hogy dolgozik.
4/6 anonim válasza:
A BKV állami cég (rengeteg állami támogatással fenntartva), és azt igenis szabályozzák, hogy az adófizetők pénzét mire költik.
De hogy a TV2 kinek mit ad, ahhoz kinek mi köze?
Most én meg alapítók egy bt-t, felveszek egy szexi titkárnőt, aki semmihez se ért, de jól néz ki, és néha összefekszünk, és cserébe adok neki havi 500.000-t, mert nekem ennyire jól megy a cégem, az miért is bak?
5/6 anonim válasza:
Készenléti pénzt jkapnak, azaz, azért kapják a fizetést, mert rendelkezésre állnak, nem mennek el máshova, és egyeztetnek arról, mit dolgoznak majd, ha visszakerülnek a képernyőre. Ne legyél jakobinus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!