A fiam osztálykirándulásra megy Erdélybe, meg kell csináltatnunk a személyi igazolványt neki. Apukája külföldön dolgozik és csak hétvégén van itthon. Az igazolványhoz elég az én aláírásom vagy az övé is kell?
Hivatalosan kell mindkét szülő aláírása.
Azonban ha már van neki személyije, csak régebbi, akkor azzal elfogadottnak tekintik mindkét szülő részéről.
Mi mindketten elmentünk a gyerekkel a személyijét megcsináltatni, de elegendő volt az egyik szülő aláírása.
Kérjetek ideiglenes személyit is mindenképpen, azzal is utazhat nyugodtan külföldre, ugyanúgy néz ki mint a rendes személyi igazolvány csak gyengébb minőségű. A rendes személyit majd sokkal később vehetitek át, nálunk még 2 hét után sem volt meg - de nem is hiányzott.
mindkét szülő kell hozzá.
valószínűleg van valami formanyomtatvány, amit ilyen helyzetben előre ki lehet vele töltetni, aláíratni stb.
hívd fel az okmányirodát és kérdezd meg.
"Kérjetek ideiglenes személyit is mindenképpen, azzal is utazhat nyugodtan külföldre"
Romániába pont nem.
Nem, mivel az magyar terület csak anno hozzánk csatolták az oláhokat.
A gúnyhatárnak pedig nincs jelentősége.
De. Pont Romániába mehet vele. Nemrég jött haza gyerekem és csak ideiglenes személyi volt nála. Ne keverd azzal a nyomtatvánnyal amit ki szoktak adni, hogy belföldön tudd igazolni magad ha szükséges amíg elkészül az igazolványod!
"Nemrég jött haza gyerekem és csak ideiglenes személyi volt nála."
Gondolom nem kérték tőle. Nem keverem, igazoló lap már nincs.
Ajánlom figyelmedbe a Beutazási, tartózkodási feltételeket.
Elküldted a gyereket egy ott érvénytelen irattal.
Akkor egyrészt szerencsénk volt, másrészt az illetékes rosszul tájékoztatott, mert amikor kiállították nekünk az ideiglenes igazolványt akkor biztosra mondták, hogy azzal érvényesen utazhat és nem kell sürgősséggel kérnünk a személyi igazolványát.
Megint tanultam valami újat, kösz!
"Akkor egyrészt szerencsénk volt"
Igen. Én is onnan tudom, hogy tavaly ezért maradt ki egy gyerekünk a Határtalanulból. Neki sem készült el időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!