Lehet-e amerikából vàm ès adòmentesen hazahozni dolgokat?
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy kb egy hónap múlva megyek amerikàba, meglátogatni egy baràtomat, ès arra gondoltam, ha már ott olcsòbbak a dolgok akkor lecserèlek a szàmìtògèpemben pàr alkatrèszt, mert kinnt olcsòbbak a dolgok.
Na a kèrdèsem az az ha kb 1000 USD èrtèkben hozok haza kizàròlag sajàt felhasznàlàsra elektronikai termèkeket(videòkártya, ram, ssd, meg egy egèr) akkor mi lesz? Fizetnem kell mindenféle adót?
Megkérdeztem a navot, azt mondták 430EUR alatt vámmentes(légi közlekedés esetén)
Hát akkor nem veszek meg mindent amerikàban csak egy vidikarit abbòl is az olcsòbbat. Ìgy kijön szerintem mèg a szuvenìrnek is pàr szàz dolcsi
15 eve elek az Allamokban, tobbszor voltam otthon, mint azt meg tudnam szamolni.
Mindig viszek magammal valamit (vagy ajandek, vagy haveroknak rendelesre) (Apple laptop, Nikon gep, telefon, stb.) Mindig ugy viszem, hogy kicsomagolom, beuzemelem, esetleg teszek ra vmi matricat, hogy ugy tunjon en hasznalom a cuccot. Egyetlen egyszer sem allitottak meg Ferihegyen azert, hgoy a csomagomat atnezzek. Foleg azert nem, mert sosem kozvetlenul az USAbol utaztam BP-re, hanem vmilyen europai atszallassal, vagyis egy Frankfurtbol vagy Varsobol erkezo gep utasait nem fogjak atvizsgalni, hogy mit hoznak be vammentesen.
Szerintem nyugodtan vegyel, ami kell, bontsd ki, rakd a kezipoggyaszba (nagy erteket borondbe ne) es utazz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!