Mi a teendő akkor ha az elhagyott okos telefonomat nem szeretné vissza adni az, aki megtalálta?
Múlt hét szombaton elhagytam a telefonom,és csütörtökön megtalálta valaki,akit ismerek,de viszont még azóta nem találkoztam vele,csak üzentem neki,hogy szeretném visszakapni legkésőbb hétfő délelőttig a telefonom.
A tanúk elmondása alapján az én telefonom,viszont ebben csak akkor lehetek biztos,ha meg is tudom nézni. Erre nincs lehetőségem,mert felhívtam ,és azt állította,hogy nem mutatja meg mert az nem az enyém,hanem más készülék. Ha hétfőig nem kapom vissza,jelentsem fel?
Mindenképp jogi úton szeretném intézni,hogy legyen nyoma,nem pedig önbíráskodva.
Az IMEI szám nem sim kártya függő. Az belevan égetve magába a telefonba. Elméletileg ha bejelentik, hogy ellopták, akkor lelehet tiltani IMEI alapján, akkor nem tudja használni, mert belekerül a nemzetközi tiltott imei listára, amit a mobilszolgáltatók ellenőriznek, és letiltják az eszközt a hálózatukról. Onnantól kezdve csak offline működik, aminek meghát semmi értelme.
Szóval én bejelenteném a lopást a zsaruknál, kérném az IMEI tiltást és ha mitad isten a csákó jelentkezne, akkor elég sanszos hogy tényleg a tied. De mindenféleképpen érdemes jelenteni ha eltünt, mert akkor eladhatatlan lessz a telód és elveszed a tolvaj kedvét a további lopásoktól.
Amugy sosem érdemes név szerint feljelenteni, mert ravasz emberek visszatudnak támadni rágalmazással, ha nincs bizonyiték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!