Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyire jogos ez, hogy sima...

Mennyire jogos ez, hogy sima internet szolgáltatós (digi) ügyfélszolgálatosok az én internetes előzményeimet nézegetik?

Figyelt kérdés

Digi-nél internet hibát jelentettem, ezt már kijavították. Aztán az egyik dolgozó előadta nekem, hogy ilyenkor ők megnézik, hogy én milyen oldalakat nézegetek, pl nem néztem-e valamilyen vírusos videót, vagy illegális tartalmat. Videó nem tud vírusos lenni, csak a weblapon lehet kártékony script, de mind1. (több száz linket csak úgy végigfutnak persze)

Kérdeztem tőlük hogy nincs-e ennek valami jogi korlátozása, mert én másképp tudom. Akkor már (hiba) bejelentés helyett feljelentésről beszélt. De arra se válaszolt, hogy pontosan milyen részletességgel látják, csak beszélt össze vissza, mint a digi-sek általában. Meg hogy őt nem érdekli.

Ilyen ügyfélszolgálatos munkához csak egy érettségi kell, meg "jó kommunikációs képesség", ami azt jelenti, hogy akármit mondasz, ugyanazt felelik egymás után 10x, akkor is ha nem tudják miről beszélnek, nincs igazuk, de még akkor is ha ők is tudják hogy hülyeséget beszélnek.

Mennyire jogos ez így? Nekem nincs jogom tudni azt hogy mit tárolnak rólam? "Az én védelmemben" <- Ezt a szöveget már hallottam valahol...

2018. szept. 6. 15:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
22%
Ennyire ne becsüld már túl magad. Szerinted a diginél érdekel valakit az, hogy te, őnagysága Gipsz Jakab milyen honlapokat nézel a neten? Elárulom, hogy NEM. Valószínűleg tényleg arra kíváncsiak, hogy onnan nyeltél-e be valami vírust. És ha azt szeretnéd, hogy a szolgáltató csiszolja a szolgáltatása színvonalát, inkább örülj, hogy ebbe az irányba is kutakodnak, erre a problémaforrásra is igyekeznek felkészülni.
2018. szept. 6. 16:41
 12/19 anonim ***** válasza:

-Szóval, áruld el az igazságot, mi is történt pontosan?""

A kérdező vagyok. Leírtam mi történt. Nem én kérdeztem hogy mit nézegetnek, a kollégájának mondta ezt és utána kérdeztem rá. Túlbecsülöm magam? Ez a vírus keresés hülyeség. Sokszor pont a felhasználó nem tudja, hogy vírusos a gépe, de ők majd ránézésre meg mondják egy linkről hogy az vírusos.

Elhiszem hogy senkit se érdekel, mit nézegetek. Telefonon híroldalak, 1-2 app meg hirdetések. Gépen film letöltés, online anime, játékok, ennyi. Semmi illegális.

Utolsó: az se mindegy, hogy tényleg a net szervizesek vizsgálják a dolgokat, vagy ezek a sima egyszerű kis ügyfélszolgálotosok, akiknek semmi közük hozzá, mert a hibát NEM ŐK javítják, csak elküldik a jelentést. Ugyanolyan pótolható munkaerő mint bármi más, mégis úgy tesznek mintha valami nagyon bonyolult, nehéz munkát csinálnának. 10-20 perc mire megtalálnak egy ügyfelet meg kinyomtatnak egy papírt, ami egyszerű gépelés meg kattintgatás. Informatikai analfabéták, de ahhoz képest nagyon lekezelőek. Azért annyira nem aggódok emiatt.

2018. szept. 6. 17:26
 13/19 anonim ***** válasza:
91%

Szolgáltató manapság max annyit lát, hogy milyen domainhez csatlakozol. Hogy azon belül mit nézel, mi jön, abból már semmit nem lát, mert már szinte minden weboldal HTTPS, tehát a böngésződtől az oldal szerveréig titkosított.

Minden más is, a torrent is.

Még ez a kevés adat is óriási adatmennyiség, több százezer előfizetéaről másodpercenként akár több szerverhez csatlakozás, amit tuti nem őriznek meg.

Az ügyfélszolgálatos kamuzott.

2018. szept. 6. 21:11
 14/19 anonim ***** válasza:
50%

"Digi-nél internet hibát jelentettem, ezt már kijavították"

Ez volt a kérdés, hogy ez pontosan mit jelent, de látom értetlen vagy és fogalmazni se tudsz.

Az hogy több nick-ről vagy itt az már csak hab a tortán és az idiotizmusodat bizonyítja.

Szóval részemről ennyi, kutyát nem érdekli mi bajod.

2018. szept. 6. 21:27
 15/19 anonim ***** válasza:

Konkrétan mi volt a hiba amit jelentettél?

Régen rendszergazda voltam és nekem is meg kellett oldanom problémákat különböző internetszolgáltatókkal az ügyfélcégeknél de még hasonlót se tapasztaltam soha.

Olyan volt hogy az ügyfélnél szokatlanul sok email küldést detektált az egyik szolgáltató egységnyi idő alatt és emiatt felfüggesztette az szolgáltatást. Közöltük a szolgáltatóval hogy beállítottunk egy levelező szervert az ügyfelükhöz és kikapcsolták a korlátozást.

Olyan lehet még hogy kapsz valahonnan egy vírust ami nagy adatforgalmat generál nálad. Ettől belassul az interneted. De ez csak neked probléma és a te gépeden kell egy víruskeresést futtatni. Nem lehet hogy ahogy más is írta ők csak azt ajánlották fel hogy megnézik a gépedet? Erre utal az ügyfélszolgálatos reakciója is.

Ha nem a gépeddel van baj akkor lehet lassú az internet a hibás router firmware miatt (firmware frissítés ajánlott). Vagy hibás vagy nem mefelelő UTP kábel a modem és a router vagy a router és a géped között. Vagy hibás wifi vezérlő (router csere vagy firmware frissítés kell) vagy zavarhatja is a wifit valami és akkor próbálgatni kell más csatornákat.

Ha a jogi oldal miatt aggódsz akkor nézd át a szerződést és az idén életbe lépett GDPR szabályozást. Felesleges az ügyfélszolgálatost terhelni ilyesmivel. Mert ügyfélszolgálatos és nem jogász.

2018. szept. 6. 22:43
 16/19 anonim ***** válasza:
3%
Szegénykém te azt hiszed, itt van jog? Itt tudás, hatalom és semmi más. Az nyer, aki jobb pozícióban van.
2018. szept. 6. 23:05
 17/19 anonim ***** válasza:
Az van hogy amikor hasznalod az ilyen szolgáltatásokat akkor te beleegyezel az ilyesmibe (máskülömben nem használhatod) Levan írva az. Ez az EULA (End User License Agreement) Végfelhasználói szerződés
2018. szept. 6. 23:55
 18/19 kovpet ***** válasza:

"csak beszélt össze vissza, mint a digi-sek általában. Meg hogy őt nem érdekli."

Itt írod a megoldást. Lehet, hogy az utolsó napja volt ott és trollkodott.

De tudod az időpontot, kérdezz rá a Diginél. Ha ez tényleg igaz lenne, abból irtózatos botrány kerekedne, írj nekik egy tértivevényes papírlevelet, a kifejtett részletekkel és a hívás pontos időpontjával.

Lehet, email is elég, cc-ben a Tékozló Homár.

2018. szept. 7. 09:02
 19/19 anonim ***** válasza:

A kérdező vagyok.

Köszi a rosszindulatú válaszokat <- ezt miért kell töröltetni? Botrány az nem lesz, mert senkit se érdekel hogy bármelyik betanított munkás nézegetheti a netezésedet, még akkor is ha csak befizetsz egy csekket. Mert nekik azt ellenőrizni kell.

2018. szept. 7. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!