Mi történne ha bejegyeztetném védjegy alá egy létező márka nevét, ami még nem tette?
Rengeteg kisebb magyar márkának a neve nincs levédetve.
Mi lenne ha valaki fogná magát, levédetné, majd beadná a keresetet az adott cég ellen aki forgalmazza a termékét, a felperes által újan levédetett márkával?
"viszont védené mivel ő volt előbb, így elvennék tőled és buknál egy rahedli pénzt."
Jogilag én voltam előbb. Az hogy ő már létezett, jogilag nem számít. Nem vehetnék el tőlem, jelenleg nincs rá jogszabály. Ha úgy gondolod mégis van, nevezd meg, másold ide :D
# 3
Először rákerestem Google-n miről beszélsz, csak utána esett le amikor nem találtam semmit és visszajöttem ide xD
Nekem is nyugi :D
Amúgy elég tré hogy akkor ez a teória amit leírtam gyakorlatilag megvalósítható... :(
A cég beperelne. Igaz, hogy te jegyeztetnéd be, de ők nyilván iratokkal tudnák bizonyítani, hogy
- ők már évek óta használják ezt a márkanevet
- neked nincs konkrét terméked a név mögött
- tehát te rosszindulatúan, haszonszerzési szándékkal jegyeztetted be ezt a márkanevet.
Ha több hasonló, más által használt márkanév is lenne a neveden, akkor szerintem nem sok esélyed lenne a bíróság előtt, egy polgári perben. Annak kellene örülnöd, ha nem vernék rád 100 %-ban az egész cirkuszkodás ügyvédi és bírói költségeit.
Az egy más dolog, ha te a saját, valós terméked részére jegyezteted be az adott, nem védett márkanevet, azt kb. meg lehetne úszni.
#7-nk:
Ez amit leírtál és neked nem tetszik, Amerikában például egy köztudott dolog, és nincs az a bíróság amelyik neked adna igazat! Ott demokrácia van, nem úgy mint itt. Aki először jegyeztet be, azé a tulajdonjog. Ha úgy lenne ahogy te írtad, abban a pillanatban legitimitását vesztené a szabadalmi hivatal, és mindenki szarna bele! Pont ahogy ez most nálunk zajlik!
"Ott demokrácia van, nem úgy mint itt"
Persze, ezt mond fel minden este magadnak, aztán gyere ki, és meglátod.
A szabadalom igen hosszú folyamat és körülményes, továbbá nem olcsó, -több milla.
Amiről itt szó van az a márka védjegy,
-hasznos tudnivaló ha már annyi eszetek sincs hogy utána olvassatok:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!