Állandóan ugat a szomszéd korcsa. Tényleg nem tehetek semmit?
Nem értem az ilyeneket. A gazdáját nem zavarja? Nem is laknék már ilyen kutya mániás környéken. Mi értelme ennek hogy minden kertes ház tele van idióta dögökkel? Biztos ez is magyar kultúra része.
Megoldás: Feljelentés, vagy szét rúgod a fejét (a kutyának, az nem kínzás)
Birtokvédelmet kérhetsz a jegyzőtől...
Ha kinyírod a kutyát, lehet hogy a tulajdonosa téged nyír ki (van ahol "családtag" a kutya, mint egy gyerek vagy testvér).
A kutya mérgezése, fejének szétrúgása, általában véve bármilyen bántalmazása nem szép dolog, és törvénybe ütköző cselekedet is (Btk. 244. §(1) - két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető). Ezt semmiképpen ne tedd!
Muszáj lenne a gazdájával beszélni. Elmondhatod neki, hogy hatósági útra tereled az ügyet, ha nem változtat. A kutya nem szórakozásból ugat és vonyít éjszaka, és legfőképpen nem a Te bosszantásod a célja. Valami nincs rendben a tartásával. Esetleg kis helyen tartják, meg van kötve (a kutya tartós megkötése, láncon tartása tilos és büntethető!). Nagy mozgásigényű kutyák esetén a néhány négyzetméteres udvaron sem tudja magát kimozogni a kutya. Sétáltatni kell, foglalkozni vele.
Ha valami nincs rendben a kutya tartásával, akkor gondatlan állattartás miatt tehetsz bejelentést.
Ha látszólag rendben van a kutyus tartása, akkor a jegyzőnél indíthatsz birtokvédelmi eljárást. Legjobb, ha már előre felkészülsz hang és videó felvételekkel, rajta az időpontokkal, stb.
Esetleg az nem megoldás, hogy Te vidd el sétálni a kutyát? Lehet, hogy a szomszéd megengedné...
"Ha megmérgezem és kiderül hogy én voltam mire számíthatok?"
Ha nem tudják bizonyítani, akkor semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!