Tehetek az ellen jogi lépéseket, hogy anyám kitegyen otthonról 33 évesen?
Nem kívánok a vitába beszállni, csak a jogi zűrzavart megszüntetni.
A tulajdon és a haszonélvezet egymást kizáró fogalmak. Akinek tulajdona van, ugyanarra nem lehet haszonélvezete. Akinek haszonélvezete van, ugyanaz nem lehet a tulajdona.
Tehát ha igaz a haszonélvezet, akkor két eset van.
1. Az apa a tulajdon egy részére tulajdonos, a többire haszonélvező.
2. Az apa nem egyáltalán tulajdonos, de a tulajdonra haszonélvezeti joga van.
Nem tudom, ez hogyan jött ki, furcsa, de nem lényeges. Ahogy az sem, mi oka lett hirtelen az anyának, hogy távozásra szólítson fel, de az sem ránk tartozik.
Annyi bizonyos, hogy egy fedél alatt élni mérgezett és ellenséges viszonyban, hosszú távon maga a pokol. Én megegyezésre törekednék. Akár úgy, hogy elmagyaráznám az anyámnak a helyzetet, azt is, hogy apám rendelkezhet az ottlakásomról (ha akar), szükség esetén módosítanám az eddigi életvitelt. Az apa ilyen rendelkezésére a haszonélvezet lehetőséget ad, de tudni kell, az egy papír. Ami nem véd meg az állandó molesztálástól, kiszúrástól. Ezért szükséges a megegyezés, ez lesz mindenkinek az elviselhető legjobb.
#9,#10 vagyok.
Ha apádnak haszonélvezeti joga van, (teljesen mindegy hogy egyben résztulajdonos -e vagy sem, és hogy anyádnak is van -e résztulajdoni haszonélvezete vagy sincs) akkor kérd meg hogy a haszonélvezeti jogával élve engedjen téged ott lakni. ENNYI! Ne cifrázzuk már túl, a lényegen nem változtat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!