Haszonélvezetről szeretnék pár dolgot meg tudni. Valaki segiteni?
Sziasztok
Az lenne a kérdésem.
Hogy a szüleim elváltak. Apukámé a ház. Én a negyed tulajdonos vagyok és az anyukám a haszonélvező az én negyed taljdonomon. Most itt azt szeretném meg tudni. Hogy lehetne levetetni a haszonélvezetet? Apukám le akarja vetetni a haszonélvezeti jogot anyukámtol. Hogy tudná ezt meg tenni? Minél hamarabb szeretné meg tenni. Nézegettük a neten de semmi értelmes választ nem találtunk. Hátha van itt egy Ügyvéd aki tudna tanácsot adni.Remélem lesz valaki aki tud segiteni nekünk. Előre is köszönjük a válaszokat.
Szerintem sehogy. Habár én csak laikus vagyok.
A haszonélvezet olyan mint egy "fura tulajdonjog", csak halál után megszünik, és eladni nem adhatja a haszonélvezö a tulajok beleegyezése nélkül az ingtalant.
De el nem vehetö töle.
Haszonélvezeti jog megváltása lesz az, ami nektek kell. Már ha anyukád meg akar válni tőle egy bizonyos összeg fejében, aminél nagyon fontos szempont a haszonlvező kora. Mert minél idősebb, annál kevesebbet ér. Itt egy kalkulátor, ami segítségével ki tudjátok számolni. (Bár ehhez a ház értékét is fel kellene becsültetni.)
"Apukámnak pedig az a terve"
Tervezni bármit lehet, de ilyet legális módon nem lehet tenni, az illegális módot ha megpróbálja, akkor ülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!