Ebben az esetben a fiút/férfit szerintetek lehet pedofíliával vádolni?
Tegyük fel, hogy van egy 14-16 éves lány, akinek még meg sem jött a mensie, nem is nőnek a mellei, szőrösödni sem szőrösödik itt-ott, ráadásul fiatalabbnak is néz ki a koránál egy kicsit és leszeretne feküdni vele egy srác, vagy egy férfi, akkor őt szerintetek lehet pedofíliával vádolni? Hisz végülis, nem akkora, mint egy 8 éves kislány, ráadásul betöltötte a 14-et is, ugyanakkor a másodlagos nemi jellegek még nem alakultak ki nála valamiért.
Igazából nem tudom, hogy van-e ilyen, de ha lenne, akkor szerintetek a bíróság mi alapján döntene?
Én szerintem a lány szellemi érettségét nézném.
Úgy értem, hogy ha valaki elég döntésképes ahhoz, hogy eltudja dönteni, hogy ő most akar-e szexelni, vagy sem, akkor ahhoz is elég döntésképesnek kéne lennie szerintem, hogy azt döntse el, hogy akar-e alkoholt fogyasztani, dohányozni, vagy sem.
De ehelyett mi van? 18 év alatt nem vehet alkoholt, nem mehet el szavazni, stb...
De igen, igazad van, viszont ezzel én nem azt akartam mondani, hogy tiltani kéne, hisz tiltani sajnos nem lehet.
Csak szerintem az, hogy 12-14 évesen már aktív nemi életet élnek, nem ok arra, hogy 14 év legyen a beleegyezési korhatár. Vagy ha mégis, akkor vigyék le nyugodtan lejebb az alkoholt, a dohányt is. Hisz döntés képesek elvileg...
Nem tudom, hogy érted-e, mit akarok ezzel mondani.
"Akkor az alkohol, cigaretta korhatárát miért nem viszik le 14-re?"
Nem is tilos alkoholt vagy cigarettát fogyasztania egy 14 évesnek. Számára eladni tilos azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!