A Fogyasztóvédelmi törvény 38. § (2) bekezdés 3 év elévülésre lehet bíróságon hivatkozni?
2012-ben kifizettem 500 ezer Ft-ot csőtörés miatt elfolyt vízért, 2015-ben rájöttem, hogy a vízszolgáltató szerződést szeg folyamatosan mert a törvényben előírt 6 bár helyett jóval magasabb nyomáson szolgáltatja a vizet. Fogyasztóvédelemhez fordultam de az sajnos nem tudott segíteni, viszont a fogyasztóvédelmi ügy elhúzódott 2017 őszéig. 2017 decemberében kereseti kérelmet nyújtottam be a vízszolgáltató ellen ami szintén elhúzódott feleslegesen mert rossz bíróságot jelöltem meg, majd csak most ősszel lesz érdemben az 1. tárgyalás.
Mivel a szerződésszegés tényét csak 2015-ben fedeztem fel, mikor jár le az elévülési illetve jogvesztési idő arra, hogy a szerződésszegés miatt általam kifizetett vízdíjat visszakapjam?
A vízdíjnak 5 év az elévülési ideje ha a fogyasztó a vízszolgáltatónak tartozik, de ez visszafelé is igaz, ha kiderült, hogy a vízszolgáltató jogtalanul követelte a vízdíjat tőlem szerződés/törvényszegés miatt?
Kártérítés esetén, 1 év az elévülési idő, bizonyos fogyasztóvédelmi ügy esetén 3 év, a csőtörés úgymond kárt nem okozott az ingatlanomon, (kivéve a pénztárcámon a jogtalanul felszámított vízdíjjal.)
Hát már voltam ügyvédnél, 25000 Ft óradíjjal, és egy kanyival sem lettem okosabb, most a számla már 65000 Ft-nál jár és felmondtam az ügyvédi megbízást a "hallgatag embernél".
Esetleg tudna javasolni nekem egy olyan ügyvédet aki "pár ezer" Ft-ért konzultálna velem? Esetleg privát üzenetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!