Mi történik ha befejezte valaki 8 osztáyt és nincsen még 16 éves ès nem akar tovàbb tanulni ilyen mi tőrtenik?
Mehetsz dolgozni.
Vagy szopni, függetlenül, hogy F/L vagy.
A tankötelezettség 16 éves korig van. Kötelező, nem lehet alóla kibújni. Mindenképpen iskolába kell járni addig a napig, de nem feltétlenü abba az iskolába ahová eddig járt.
Ha valamilyen okból pl. fegyelmivel eltávolították az iskolából, akkor keresnie kell vagy a szülőnek vagy az illetékes gyermekvédelmisnek egy másik iskolát a számára, ahol 16 éves koráig tanulnia kell. Ha ötödik osztályt kell újra ismételnie, akkor ötödikesként.
Lehet kérvényezni ebben az iskolában azt, hogy az illető magántanuló lehessen, ekkor nem kell bejárnia, csak a féléves és év végi osztályozó vizsgán kell megelennie.
Ha nem jelenik meg, akkor az egy újabb bukást jelent, újabb évismétlést. Amíg be nem töti a 16-ot és annak a tanévnek is vége nem lesz.
Nem értem a válaszodat! Mit ismételgessen?
ELVÉGEZTE a 8 osztályt!
"#6
Nem értem a válaszodat! Mit ismételgessen?
ELVÉGEZTE a 8 osztályt!"
Én meg téged nem értelek hogy mit nem értesz azon, hogy 16 éves korig tankötelezett, függetlenül attól, hogy befejezte-e a 8 általánost.
-Ha befejezte akkor köteles közép, vagy akármilyen iskolába járni.
2011. évi CXC. törvény
45. § (1) Magyarországon - az e törvényben meghatározottak szerint - minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni.
(3) * A tankötelezettség annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a tanuló a tizenhatodik életévét betölti.
------------
magy.
A tankötelezettség általános iskolában, középfokú iskolában, Köznevelési és Szakképzési Hídprogram keretében, valamint fejlesztő nevelés-oktatásban teljesíthető.
Az általános iskolát befejező 16 éven aluli (14-15 éves), tanköteles tanuló, köteles valamelyik középfokú iskolában vagy a Híd-programok keretében tovább tanulni!
Ugyan nem téged kérdeztelek, hanem TakácsZs-t, de köszönöm.
Ő ugyanis - úgy tűnt - az évismétlésekre helyezte a hangsúlyt és ezt bátorkodtam nem érteni, mivel a Kérdező leírta, hogy befejezte a 8 osztályt.
De nagyon hálás vagyok, ismételten köszönöm!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!