Mi tiltja, hogy 18 éven aluli kocsmában (alkoholt felszolgáló helyen) tartókodjon?
Van erre törvény?
Nem az alkohollal való kiszolgálásról van szó, csak az ott tartózkodásról.
További kérdés, ha egy 18 éves múlt megkínál az alkoholos italjából egy fiatalkorút? Az szabály ellenes?
Szerintem nincs tiltva,hogy 18 év alatt nem tartózkodhatsz alkoholt kiszolgáló helyen.
És ha más megkínál az alkoholos italából,az sem szabályellenes szerintem,hisz nem te vetted...
4.
Milyen látványt? Hogy isznak, beszélgetnek az emberek?
Kocsma es kocsma közt is van különbség. Pl. ahová én járok - 23 éve - kb. ugyanazokat az arcok látni mindig. Név szerint ismer a tulak mindenkit. A kislányom mindig almalevet iszik, meg Balaton szelete eszik.
Részegségre, rendbontásra nem emlékszem. Ilyen jó időbe kint is le lehet ülni, más gyerekek is szoktak ott lenni, ők eljátszanak, a felnőttek politizálnak.
5.
Néhány jó példa nem közömbösíti sajnos a kismillió rosszat. A gyerekek egészséges fejlődését nem szabad kockáztatni.
Nekem ne akarj olyat mondani, hogy a gyerek a kocsmában csak jót tanul, mert kimosolyoglak!
6.
Ez is kell. Néha kell egy kicsit "bűnözni".
Olyan videót nézünk, amiért Anya haragszik, a kislányom néha elől ül a kocsiban - csak nagyon rövid távon - pedig tilos, veszélyes, csokit eszünk reggeli előtt. Anya persze sejti, de kellenek ilyen kis titkok.
"Mi tiltja, hogy 18 éven aluli..."
Semmi.
-Viszont lehet helyi szabályozás, vagy a szórakozóhely kikötheti pl. nem enged be ha nem múltál el 18, -ehhez joga van.
"További kérdés, ha egy 18 éves múlt megkínál az alkoholos italjából egy fiatalkorút? Az szabály ellenes?"
Igen.
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
IV/A. Fejezet 16/A. § (1)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!