A Tesco mindig tesz feljelentést lopásért? Én honnan tudom hogy tényleg fel jelentettek? Jegyzőkönyv készült akkor fel jelentenek? Ha nincs a jegyzőkönyvben hogy fel jelentenek.
Ha loptam 40 ezerert akkor mit kaphatok érte ?
Együttműködő voltam első ügyem nagykorú vagyok és helyben ki fizetem a lopott cucokat
50 ezer forint alatti lopás még nem bűncselekmény, csak szabálysértés (esetedben nincs bűnszövetség, üzletszerűség, akkor ez is büncselekmény).
Jegyzőkönyv volt? Ha igen, akkor maximum 60 nap elzárásra vagy 150 ezer forint pézbírságra számíthasz. A bírótól függ.
Pl. 8 éve két szlovák nő ellopott 1-1 16 ezer forintos mikuláscsomagot, egyiket 80 ezerre büntették, másikat 40 nap elzárásra.
A legreálisabb, hogy jóindulatú bíró 100 ezer pénzbírságra ítél, szigorúbb 50 nap elzárásra (amit fogházban hajtanak végre, de nem lesz nyoma az előéletedben.)
"Pl. 8 éve két szlovák nő ellopott 1-1 16 ezer forintos mikuláscsomagot,"
Szerencsétlenek :(
40 ezer forint, az nem bűncselekmény. A bűncselekményi értékhatár 50 ezer forint. Tehetnek feljelentést, de nem lesz belőle büntetőügy, sem büntetett előélet. Ha még ki is fizetted, akkor az tevékeny megbánás, ami ugyan büntetőjogi, és nem szabálysértési jogi fogalom, de figyelembe vehetik. Összességében szerintem maximum pénzbírság.
De ha engem kérdezel, szerintem az a jegyzőkönyv a kukában landolt. Ki a fene akar pepecselni feljelentéssel, tanúskodással, ha egyszer nincs kár? A biztonsági főnök sem hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!