Kiskorúakat áramellátás nélküli házban nevelni az lehet "kiskorú veszélyeztetése"?
Budapesti család, két 10 év körüli gyerekkel, anyuka napközben dolgozik, gyerekekre nem "vigyáz" senki. Apuka vagy kórházban vagy a nyugtatóktól kába.
A kertben szeméthegyek.
Talán vezetékes víz sincs....
Érdemes szólni a gyermekvédelmiseknek vagy túl sok ilyen van, hogy ezzel foglalkozzon bárki.
A szeméthegyekkel az ÁNTSZ foglalkozik, azokkal érdemes felvenni a kapcsolatot, már csak a fertőzésveszély miatt is.
Ha csak a villany hiányzik, egyébként egy szerető, összetartó család, akkor ne bolygasd őket, inkább próbálj segítséget keresni nekik!
Ha viszont van egyéb gond, a gyerekek mocskosak, tetvesek, nem járnak iskolába, nem kapnak enni, akkor bizony gyámügy!
Évezredeken kereszül nöttek fel emberek áram és folyóvíz nélkül, söt a mai nagyszülökorúak jó része is így nevelkedett. Ez önmagában nem veszélyeztetés.
Másrészt meg ha az anya nem dolgozna, akkor miböl élnének? Ha az apa meg beteg, akkor végképp szükség van a munkájára meg a pénzre, amit keres. Elgondolkodtál már ezen?
Ha meg munkában van, akkor nem tud otthon is lenni a gyerekekkel, és 10 évesen azért már nem annyira kicsik.
De ha ennyire a sziveden viseled a sorsukat, sokkal többet érne, ha megkérdeznéd, mit tudnál segíteni, néha átvállalni a gyerekek felügyeletét, az udvart rendbetenni, vagy ami éppen adódik, hidd el többet ér, mintha bejelentgetsz!
Mellesleg ha jogosnak ítélik a dolgot, akkor a gyerekeket intézetbe teszik, ami miatt nemcsak a szülöktöl lesznek elszakítva, hanem olyan környezetbe kerülnek, amit egy valamennyire is jó érzésü ember még az ellenségének sem kíván!
# 1
Biztos, hogy rosszabb, de legalább nem rontanák az utcamorált.
# 2
Köszi, én a magam megélhetésével kell foglalkozzak, mert nekem sem segít senki.
# 3
Köszönöm, hogy a kérdésre válaszoltál!
# 4
"Évezredeken kereszül nöttek fel emberek áram és folyóvíz nélkül, söt a mai nagyszülökorúak jó része is így nevelkedett."
Igen, de azóta eltelt pár évtized, mások a higiéniai, kulturális elvárások.
"Ha meg munkában van, akkor nem tud otthon is lenni a gyerekekkel, és 10 évesen azért már nem annyira kicsik."
Igen, már elég nagyok, ahhoz, hogy a jogaikat fújják.
Segítek nekik: én fizetem az ablakokat, amit a gyerekek betörnek a házamon.
Gondolom ti is örömmel vennétek az ilyen szomszédokat.
"Köszi, én a magam megélhetésével kell foglalkozzak, mert nekem sem segít senki."
Ennek ellenére rohadtul ráérsz a más dolgával foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!