Miért a drogdealer-eket büntetik jobban a fogyasztók helyett?
10.: Most nem csak kizárólag Magyarországról beszélek.
Egyébként igen, drogfogyasztásért kiszabható a börtönbüntetés, eddig hány embert ítéltek el emiatt? Tudsz egyetlen egy esetről is?
"Most nem csak kizárólag Magyarországról beszélek.
Egyébként igen, drogfogyasztásért kiszabható a börtönbüntetés, eddig hány embert ítéltek el emiatt? Tudsz egyetlen egy esetről is?"
Mivel a törvény nem különböztet meg fogyasztást, hanem csak Kábítószer birtoklása, ami tartalmazza a fogyasztást is, ezért nem tudom megmondani.
Nem hallottam, de ugyanúgy nem hallottam a korábban említett egyes nyugati országokban alkalmazott prostitúciós joggyakorlatról. Viszont ajánlom a rendőrségi statisztikákat ott talán bővebb információt kaphatsz az ítéletek számát tekintendően.
12.: Csupán az a furcsa, és aggasztó, hogy néhány országban a prostit nem büntetik, az ügyfelét vizont igen. Ilyen van pl. a svédeknél, de a franciáknál is.
Ez szerinted fair dolog? Éppen ugyanolyan, mintha csak a kábítószer fogyasztókat büntetnék, a terjesztőket nem. Szóval ezzel a logikával az én felvetésem is helytálló, nem? Főképpen azért is, mert ez a prostikat védő törvény egy gazdaságilag fejlettebb országban van jelen.
A kérdésem egyébként egyáltalán nem alaptalan, elég csak megnézni egy cikk alatti kommentrésztt, ahol ilyen szöveg volt a második legnépszerűbb "A prostitúció olyan mint a drog. nem az árust, hanem a vevőt kellene büntetni. HA kivégeznék a használókat, esne a kereslet, így nem vinnének annyi nőt. HA az eladóra vadászol, valaki a helyébe lép, mert nagy üzlet. Ez olyan mint bármi más. Amíg kereslet van, lesz eladó is.". [link]
Szóval a svéd mintára nálunk is van valamekkora igény, minden bizonnyal növekvő. És ha ezt lehet, amit én leírtam miért nem?
Még egy valamit kihagytam ezzel kapcsolatban "A prostitúció olyan mint a drog. nem az árust, hanem a vevőt kellene büntetni. HA kivégeznék a használókat, esne a kereslet, így nem vinnének annyi nőt. HA az eladóra vadászol, valaki a helyébe lép, mert nagy üzlet. Ez olyan mint bármi más. Amíg kereslet van, lesz eladó is." .
Szóval ez alapján anno nem Hitlert kellett volna kiiktatni, hanem a követőit, egy ország felét...
" Csupán az a furcsa, és aggasztó, hogy néhány országban a prostit nem büntetik, az ügyfelét vizont igen. Ilyen van pl. a svédeknél, de a franciáknál is"
Egyesországokban a könnyűdrogok legálisan beszerezhető és fogyasztható. Ez is aggasztó, aztán kimentem Amszterdamban elszívtam és kész. Nem lettem függő, nem rohantam Magyarországon is venni.
Amúgy ha zavar a joggyakorlat lehet ellene tenni. Lehet alapítványt is indítani, törvénymódosítást kérni és javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!