Vadászni csak éjjel szoktak az erdőkben vagy nappal is?
Erdei kirándulásokkor mindig félek emiatt, és volt már h gyanús durranásokat hallottunk, de aztán nem tudom persze, mi volt az.
Esetleg van erre valami szabály is?
Van rá szabályozás/törvény.
Éjszaka nincs vadászat.
hát ez tök jó. pedig saját magam láttam h erdei úton mentek, osontak a vadászok a terepjáróval, puskával ...
pont fordítva gondoltam volna, mert nappal pl még sose futottam bele vadászba pedig sokat kirándulunk mindenhol.
A gyanús durranások lehettek a közelben elhelyezett gázrobbanó töltetes vadriasztók is.
Rendes vadásztársaságoknál ilyenkor tilos az erdőkben vadászni, mert inkább a mezőgazdasági területek védelme a fontos. Ott pedig vaddisznó miatt egész éjszaka lehet vadászni. Jelenleg ami még folyik azaz őzbak vadászat, de azt napnyugtakor eredménytől függetlenül be kell fejezni.
Ami még lehetett napközben, hogy a helyi hivatásos vadász elejtett egy rókát, sakált, vagy egy sebzés után keresésnél akkor lett meg a vad és megkapta a kegyelem lövést.
Vagy még tollas kártevő vadászat, de az is inkább réteken történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!