Dolog elleni erőszakkal elkövetett lopásnál mi lehet a büntetés?
Figyelt kérdés
Sziasztok . Tegnap nagyot hibáztam . Elraktam a taskamba 2 kozmetikai termeket 7900 Ft értékben és leszedtem róla a matricát így eladhatatlan lett . Rendőrségre vittek vettek DNS t mindent. Büntetlen előéletű vagyok 31 éves . Soha ilyet nem tettem megbántam és nincs rá magyarázatom sem . Azt mondtak bent hogy most a cég fele jelzik hogy hajlandó vagyok kártérítést fizetni és hogy általában ezt elfogadják . De ha nem akkor bíróság . Mire szamitsak ? Ha elfogadják a kártérítést akkor nem lesz tárgyalás , és ha nem akkor milyen ítélet születhet maximum ?2018. máj. 16. 10:09
1/4 anonim válasza:
Bolti lopásnál DNS vétel?
Te Magyarországon élsz?
2/4 A kérdező kommentje:
Igen én is meglepődtem állítólag most már ez is van . A rendőrök nyugtattak hogy mivel büntetlen vagyok beismertem és megbántam nem lesz semmi komoly dolog . Szerintük elfogadja a rossman a kártérítést . És ha nem ? De rettegek .
2018. máj. 16. 10:21
3/4 kovpet válasza:
Ez csak szabálysértés, nem?
A dolog elleni erőszak az a rész, hogy leszedted a matricát? Az csak akkor az, ha a védelmet semlegesíted, pl letöröd a lopásgátlót. "Eladhatatlan lett"? Hát fizesd ki és akkor nem számít.
A DNS-minta vétele meg kizárt. Az egy nagyon drága eljárás, ilyen esetben nem alkalmazzák, ráadásul minek is, ha egyszer megvan az, akit amúgy el lehetne kapni vele?
Valami itt nem kerek.
4/4 A kérdező kommentje:
A matrica lett leszedve . Nem törtem le semmit . Állítólag a DNS egy új eljárás én is meglepődtem de úgy körbe kaparták belül a számat hogy meglepődtem .
Beszéltem egy ügyvéddel azóta azt mondta hogy szerinte bíróságon kívül elfogadják a kártérítést . Én ebben bízom mert már nagyon bánom .
2018. máj. 29. 16:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!