Ha valaki csalt s a bíróság kötelezte a kár
megtérítésére, s elküldi a pénzt a sértett hivatalos
lakcímére de a sértet nem tud róla nyaral s nem veszi
át s a pénzt s visszamegy hozzá akkor a csaló
teljesítette a kötelességét?
De igen, és így emelkedik jogerőre! Az ítélet végrehajtásának felfüggesztésére pontosan meghatározott előírások vannak és ebben nincs benne az okozott kár megtérítése, mint ahogy például a bűnügyi költség megtérítése sem. Eddig még "csak" 11-szer volt dolgom a bíróságokkal úgyhogy valószínűleg kicsit jobban ismerem a vonatkozó jogszabályokat mint te. Szívesen válaszolok, de kioktatni, vagy megvezetni ne akarj.
2018. máj. 9. 20:38
12/30 A kérdező kommentje:
Itt te vagy az aki kioktatni próbál, nem én. A gyakorin való kérdezés, beszélgetés nem megvezetés. Mások kioktatása helyett inkább vedd a fáradtságot s nézz utána az alapfogalmaknak, így eléggé hiteltelen vagy, akármekkora számot is írsz az ügyeid mennyisége mellé. Ráadásul attól senki se lesz valaki jogász hogy volt néhány ügye. 11 ügy? Nevetséges. Egy kezdő jogásznak is több gyakorlata van. 11 ügy alatt a lehetőségeknek a töredékével találkozik csak valaki. Ki is akar kit megvezetni???
13/30 A kérdező kommentje:
Ja igen, 56%. Ez sokmindent megmagyaráz. Nagyon nagyon hiteles lehetsz 56%-os értékeléssel...
Mr értem miért erőlteted a véleményed elfogadtatását.
Bocsesz, de én nem jogász vagyok, hanem gyakorló SITTES! Volt néhány csalásom is, tehát inkább kérdezz, mint fikázz! Attól hogy vagyok aki vagyok, még lehetek jóindulatú, olyan aki tanácsot adhat. Az esetek többségében pedig saját magamat védtem.
2018. máj. 9. 20:53
15/30 A kérdező kommentje:
Egy jogi tanácsokat - 11 eset alapján - erőszakosan osztogató jóindulatú gyakorló sittes. Természetesen ártatlan.
Süt belőled a gyűlölet és a cinizmus. Te nem problémát akarsz megoldani, ez már világos.
2018. máj. 9. 20:59
17/30 A kérdező kommentje:
Dehogy, imádom a csalókat.
Szeressem azt aki meglop, mint tenmagam? Vagy hogy? Sőt oldjam is meg a problémát helyette? Netán fizessem ki magamnak azt amit ellopott tőlem s mutassam meg a bíróságnak? Nem elég hogy meglopott még én oldjam is meg???
Visszatérve a kérdésre, az nem bűncselekmény ha valakit kötelez a bíróság az ellopott dolog visszaadására s nem teszi meg? Ez nem olyan mint egy újabb lopás? Mert akkor máris megvan, miért lesz a felfüggesztettből letöltendő.
Nem tőled kérdezem hanem pl. olyanoktól akik nem bűncselekménnyel védik meg magukat hanem a hatóságokhoz fordulnak. Ahogyan pl. én.
Én nem ártottam neked, tehát nem adtam okot az ellenségeskedésre. Egyébként pedig megértelek. (bár ettől nem leszel boldogabb) Sajnos a pénz visszafizetése a bíróság határozata, és annak be nem tartása (bármi legyen az) nem bűncselekmény. Végrehajtást lehet kezdeményezni polgári eljárásban. Az 56%-om pedig pontosan abból következik, hogy nem azt mondom amit hallani szeretnének, hanem amit tudok a kérdésről. Hidegen hagy a százalék.
2018. máj. 9. 21:13
19/30 A kérdező kommentje:
Te ellenségeskedtél s ép ezzel adtál okot a viszont ellenségeskedésre. Amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten.
Ebben igazad van, de félreértésből, és bocsánatot is kértem rögtön.Ezt alapul kellet volna venned a megítélésemnél.
2018. máj. 9. 21:19
Kapcsolódó kérdések: